Passolig yaş sınırı var mı? 7-10-12 yaş altı için Passolig gerekli mi? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı?

Passolig yaş sınırı var mı? 7-10-12 yaş altı için Passolig gerekli mi? Kaç yaşında çocuklara Passolig çıkartılmalı?
Stadyumlara girişte vazgeçilmez olan Passolig kartının yaş sınırı ve çocuklar için özel koşulları belli oldu. 7 yaşından küçükler için kart zorunluluğu bulunmazken, 7 yaş ve üzeri için Passolig şartı aranıyor.

Stadyumlarda maç seyretmenin vazgeçilmezi haline gelen Passolig, taraftarların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Özellikle çocuklar için Passolig yaş sınırının olup olmadığı ve bu süreçte nelere dikkat edilmesi gerektiği merak konusu. En güncel bilgileri sizler için derledik.

Futbol, ülkemizde her yaş grubundan insanı etkisi altına alan bir spor dalı. Ancak stadyuma girerken bilet almanın yanı sıra Passolig'in olması gerekiyor. Peki, çocuklar için bu sistemde bir yaş sınırı var mı?

Passolig Yaş Sınırı ve Çocuklara Özel Koşullar: Detaylar Belli Oldu!

Türk Futbol Federasyonu'nun belirttiğine göre, Passolig için belirlenen yaş sınırı 7. Bu da demek oluyor ki 7 yaşını dolduran her birey için Passolig çıkartılması gerekiyor. 7 yaşından küçük çocuklar için ise bir kart zorunluluğu bulunmuyor. Fakat bu çocukların yanlarında 18 yaşını doldurmuş bir yetişkinin olması mecburiyeti bulunuyor.

Bu bilgiler ışığında ailelerin karşısına çıkan en büyük soru: "Çocuğum için ne zaman Passolig çıkartmalıyım?" Bu konuda belirleyici olan faktör, çocuğun yaşıdır. Eğer çocuk 7 yaşını doldurduysa, Passolig çıkartması gerekiyor. Ancak 7 yaşından küçükse, bir yetişkin eşliğinde stadyuma giriş yapabiliyor.

oooooool1.jpg

Peki, Passolig kartını nasıl alabilirsiniz? İşte basit adımlar:

  1. Passolig resmi sitesine giriş yapılır.
  2. İlgili form doldurulur ve kişisel bilgiler eklenir.
  3. Cep telefonuna gelen doğrulama kodu ile onay verilir.
  4. Kart tipi seçilir, fotoğraf yüklenir.
  5. Ödeme tamamlanır.

Bununla birlikte, stadyuma giriş yaparken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu, daha önce stadyumlarda herhangi bir ceza almamış olmak. Yani, taraftarların daha önceki maçlarda olumsuz bir davranışta bulunmamış olmaları gerekiyor.

Passolig sistemi, stadyum güvenliğini artırmayı hedefleyen bir uygulama. Ancak bu süreçte taraftarların, özellikle de çocukların rahatça maç izleyebilmeleri için belirli kriterlerin bilinmesi gerekiyor. Umarız bu bilgiler, maçlara katılmak isteyen ailelere yardımcı olur. Herkese keyifli maçlar dileriz!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.