Esra Ezmeci 15 yıl mücadele ettiği hastalığı itiraf etti! Meğer doğumdan sonra kurtulmuş...

Esra Ezmeci 15 yıl mücadele ettiği hastalığı itiraf etti! Meğer doğumdan sonra kurtulmuş...
Ünlü psikolog Esra Ezmeci, 8 yaşında epilepsi hastalığına yakalanarak 15 yıl süren bir mücadele verdiğini ve doğum sonrası hastalığından kurtulduğunu anlattı.

Türkiye'nin tanınmış psikologlarından Esra Ezmeci, Haberler.com'a verdiği röportajda hayatının bilinmeyen bir hastalıkla nasıl başladığını ve bu süreci nasıl atlattığını anlattı. Ezmeci, mutlu bir çocukluk geçirdiğini belirterek, ailesinin modern bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Ancak 8 yaşındayken yaşadığı bir bayılma krizi sonrasında epilepsi hastalığına yakalandığını öğrendi.

ekran-goruntusu-2023-12-02-131108.jpg

Epilepsi tanısı almasının ardından 15 yıl boyunca bu hastalıkla mücadele eden Esra Ezmeci, yaşadığı zorlukları ve hastalığın hayatını nasıl etkilediğini şu sözlerle ifade etti: "Benim en büyük dönüm noktalarımdan biriydi. 15 sene epilepsi hastasıydım. Benim hayatımı çok zorladı. Her bayılmada bir sürü şey unutuyorsun, bayılacağım diye korkuyorsun, okulu tamamlayabilecek miyim diye korkuyorsun. Psikolojik olarak daralmalar, bunalmalar..."

Ayrıca, hastalığın çocukluk hatıralarını da etkilediğini belirterek, "Çocukluğumda aşırı duygusal bir çocuktum. Babam masal anlattığında bile hüngür hüngür ağlardım. Epilepsi nedeniyle çocukluğuma dair hatıralarımın çoğunu unuttum" dedi.

ekran-goruntusu-2023-12-02-131057.jpg

Ezmeci, hastalığın nasıl üstesinden geldiğini de açıkladı. Hamilelik döneminde epilepsi krizlerinin arttığını ve doğum sonrasında hastalığı yendiğini belirtti. Oğlunun doğumu sonrasında epilepsi krizlerinin kendiliğinden sona erdiğini ve bu sayede hastalığını atlattığını ifade etti.

Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra psikolojiye olan ilgisinin hastalığına dayandığını ve bu alanda kariyer yapmaya karar verdiğini söyleyen Esra Ezmeci, sağlık sorunlarına rağmen hayatta başarılı bir yolculuk yaparak kendi alanında önemli bir isim haline geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.