Yunan Adaları Vizeyi Kaldırdı! Hem Ziyaret Hem Ticaret! Peki iPhone Fiyatları Ne Kadar?

Yunan Adaları Vizeyi Kaldırdı! Hem Ziyaret Hem Ticaret! Peki iPhone Fiyatları Ne Kadar?
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başkanı Miçotakis'ten Alınan Karar: 10 Yunan Adasına Vizesiz Giriş! Midilli, Rodos, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Limni, Sömbeki ve Kastellorizo adalarına hem ziyaret hem ticaret mantıklı mı?

Vergiler artış gösterse de döviz kurları dalgalanmış olsa da, birçok kişi için iPhone 15'i yurt dışından almak hala mantıklı bir seçenek olarak görünüyor. Özellikle Türkiye'de yüksek vergilere tabi tutulan elektronik ürünler, yurtdışında daha uygun fiyatlarla bulunabiliyor.

Bu nedenle, hem tatil yapmayı hem de yeni bir iPhone sahibi olmayı düşünenler için sevindirici bir haber var: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başkanı Miçotakis'in Atina buluşmasının ardından, 10 Yunan adasına vize gereksinimi kaldırılıyor.

Henüz ne zaman başlayacağı kesin olarak açıklanmasa da, 10 adanın hangileri olduğu belirlendi. Bu adalar arasında Midilli, Rodos, Sakız, Sisam, Leros, Kalimnos, İstanköy, Limni, Sömbeki ve Kastellorizo bulunuyor.

Peki iPhone Fiyatları Ne Kadar?

Bu gelişmeler üzerine, tatil planları yapmayı ve bir iPhone 15 satın almayı düşünenler için önemli bir fırsat doğmuş gibi görünüyor. Peki, Yunan adalarından iPhone 15 almanın maliyeti ne olur?

Vize muafiyeti anlaşması öncesinde, Yunan adalarına seyahat etmek isteyenler Schengen vizesi veya kapı vizesi almak zorundaydı. Bu da ticaret yapmak isteyenler için ek bir maliyet anlamına geliyordu. Ancak şimdi, 10 ada için 7 günlük vizesiz giriş imkanı sağlanacak.

ekran-goruntusu-2023-12-09-124752.jpg

iPhone 15'in Alınır mı? Kaç TL Avantajı Var...

Bu avantajı değerlendirmek isteyenler için bir örnek hesaplama yapalım: Yunanistan'da iPhone 15'in 256 GB modelinin fiyatı 829 euro. Ayrıca, bu alışverişten yapılan vergi iadesi 103,63 euro olarak geri alınabilir.

Kapıda vize uygulaması için 55 euro ödeme yapılıyordu, bu ücreti de hesaba ekleyelim. Ayrıca, günlük tur bedelini 25 euro olarak hesaplayalım. Toplamda 725,37+55+25 euro (25.118 TL) bir maliyetle iPhone 15'i Yunanistan'dan satın alabilirsiniz.

Tüm bu masrafların yanı sıra, Türkiye'ye döndüğünüzde IMEI kayıt bedeli olarak 20 bin TL ödemeniz gerekecektir. Sonuç olarak, telefonun toplam maliyeti 45.118 TL olurken, Türkiye'deki fiyatı 53.999 TL. Aradaki fark 8.881 TL (285 euro) yapıyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.