FAST Para Transfer Limiti Yükseltildi: 50 Bin TL Oldu! FAST Para Gönderme Limiti Arttı mı, Ne Kadar Oldu?

FAST Para Transfer Limiti Yükseltildi: 50 Bin TL Oldu! FAST Para Gönderme Limiti Arttı mı, Ne Kadar Oldu?
Merkez Bankası, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde işlem başına üst limiti 50 bin TL olarak güncelledi. 7 gün 24 saat boyunca 50 bin TL'ye kadar para transferi mümkün hale geldi.

Merkez Bankası tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde önemli bir güncelleme gerçekleştirildi.

FAST Sistemi, herhangi bir zaman diliminde anında para transferini mümkün kılan bir ödeme sistemi olarak öne çıkıyor.

FAST Para Transfer Limiti Yükseltildi

Bugünden itibaren FAST Sistemi'nde işlem başına ödemelerin üst limiti 50 bin TL'ye yükseltildi. Bu güncelleme ile beraber kullanıcılar, 7 gün 24 saat boyunca 50 bin TL'ye kadar olan bakiyeleri istedikleri an istedikleri kişiye veya kuruma EFT yapabilecekler.

FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100 bin TL'ye kadar işlem yapılabilecek.

50 Bin TL Oldu! Merkez Bankası Açıkladı…

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yayınlanan bilgilendirmede konuyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: "FAST Sisteminde işlem başına uygulanacak bir üst limit bulunmaktadır. Sistem 8 Ocak 2021’de ödemelerin üst limiti 50 TL olarak işletime alınmış olup kademeli olarak artırılarak 21 Aralık 2023 tarihi itibariyle işlem başına ödemelerin üst limiti 50.000 TL’ye yükseltilmiştir. FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 100.000 TL’ye kadar işlem yapılabilmektedir."

Son olarak, FAST Sistemi'nin işlem başına ödemelerdeki üst limitinin artırılması, kullanıcıların daha büyük miktarlarda işlem yapabilmesine olanak tanıyacak ve finansal işlemleri daha kolay hale getirecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum