Engelli araç limiti ne kadar oldu? Engelli araç limiti ne kadar olacak 2024… İşte Yeni Rakamlar!

Engelli araç limiti ne kadar oldu? Engelli araç limiti ne kadar olacak 2024… İşte Yeni Rakamlar!
TÜİK'in Ekim ayı enflasyon verileri doğrultusunda, 2024 yılında engelli vatandaşlar için araç alımında uygulanan ÖTV muafiyeti üst limiti, önemli bir artışla yükseldi. Peki Engelli araç limiti ne kadar olacak 2024… İşte Yeni Rakamlar!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı Ekim ayı enflasyon verileri ışığında, 2024 yılında engelli vatandaşlar için araç alımında uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti üst limitinde önemli bir artış yaşandı.

2023 yılında 1 milyon 4 bin 200 TL olan üst limit, 2024 yılı itibarıyla yüzde 58.46'lık bir artışla 1 milyon 591 bin 255 TL'ye yükseldi.

Engelli araç limiti ne kadar oldu?

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) 12 aylık ortalamalara göre yüzde 58,46 artış göstermesiyle belirlenen yeniden değerleme oranından kaynaklanıyor. Bu değişiklik, engelli vatandaşların araç alımında ÖTV muafiyetinden yararlanabilecekleri üst limiti doğrudan etkiliyor.

Engelli araç limiti ne kadar olacak 2024?

TÜİK'in Ekim ayı enflasyon verileri doğrultusunda, 2024 yılında engelli vatandaşlar için araç alımında uygulanan ÖTV muafiyeti üst limiti, önemli bir artışla 1 milyon 591 bin 255 TL olarak belirlendi.

Engelli vatandaşlar, ÖTV muafiyeti hakkından yüzde 90 ve üzerinde engel oranına sahip olmaları durumunda yararlanabiliyorlar. Bu haktan yararlanacak kişiler için yaş sınırlaması bulunmamakta, belirlenen bireyler aracı kullanabilmekte. Ayrıca, 18 yaşın altındaki veya araç kullanamayacak durumdaki engelli vatandaşların aile bireyleri de bu haktan faydalanabiliyor.

Engelli vatandaşlar ve aileleri için araç alımını daha ulaşılabilir kılıyor ve engelli bireylerin ulaşım ihtiyaçlarına yönelik desteklerin artırılmasını sağlıyor. 2024 yılında yürürlüğe girecek olan bu yeni üst limit, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.