Yeni basılan 1 TL'lerin maliyeti şoke etti! Tam Tamına 3 TL Oldu… "Astarı yüzünden pahalı"

Yeni basılan 1 TL'lerin maliyeti şoke etti! Tam Tamına 3 TL Oldu… "Astarı yüzünden pahalı"
Gazeteci Turhan Bozkurt'un paylaşımına göre, yeni basılan 1 TL'lerin maliyeti 3 TL'ye ulaşırken, paraların gramajında da düşüş yaşandı. Eski 1 TL'ler 8,21 gram iken, yeni 1 TL'ler sadece 6,63 gram.

Artan hayat pahalılığı, madeni paraların maliyetine de yansıdı. Gazeteci Turhan Bozkurt'un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ortaya çıkan bilgilere göre, yeni basılan 1 Türk Lirası'nın (TL) maliyeti 3 TL olarak belirlendi. Bu durum, "astarı yüzünden pahalı" deyimini akıllara getirdi ve birçok kişiyi şaşırttı.

Yeni 1 TL'lerin Maliyeti 3 TL'ye Ulaştı

Maliyetin artmasının yanı sıra, madeni paraların gramajlarında da bir düşüş gözlemlendi. Eski 1 TL'lerin ağırlığı 8,21 gram iken, yeni basılan 1 TL'lerin ağırlığı sadece 6,63 gram olarak belirlendi. Bu 1,58 gramlık fark, madeni para üretiminde kullanılan malzeme miktarının azaldığını gösteriyor.

ekran-goruntusu-2023-12-24-212236.png

"Astarı yüzünden pahalı"

Turhan Bozkurt, paylaşımında, "Madenî 1 TL'yi 3 TL'ye mâl eden Hazine'nin vardır bir bildiği. Hurdacı hesabıyla bile iflas bayrağını çekmişiz. Üstelik eski 1 TL 8,21 gram iken, yeni 1 TL 6,63 gram. 1,50 gram daha az alaşım ihtiva eden 1 TL'nin maliyeti 3 TL" ifadelerine yer verdi.

Maliyetlerin artması ve gramajların düşmesi, ekonomik koşulların madeni para üretimine etkilerini açıkça ortaya koyuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum