Müjde: Elektrik Tarifeleri 2024'te Sabit Kaldı: Zam Yok! Vatandaş Derin Bir Oh Çekti...

Müjde: Elektrik Tarifeleri 2024'te Sabit Kaldı: Zam Yok! Vatandaş Derin Bir Oh Çekti...
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 2024 yılı için elektrik tarifelerini açıkladı. Mesken, ticarethane ve sanayi aboneleri için elektrik fiyatlarında herhangi bir artış yapılmadı.

Yeni yılda enerji maliyetlerinin ne olacağı vatandaşların merak ettiği konulardan biri iken, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) 2024 yılı için elektrik tarifelerini açıkladı.

Buna göre, mesken aboneleri, ticarethane ve sanayi aboneleri için elektrik tarifeleri sabit kaldı.

Elektrik Tarifeleri 2024'te Sabit Kaldı

Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayınlanan EPDK'nin tarife tablolarına göre, 1 Ocak'tan itibaren geçerli olan elektrik fiyatlarında değişiklik yapılmadı. Bu durum, mesken, ticarethane ve sanayi aboneleri için bir rahatlama olarak görülüyor.

İlk kademede yer alan mesken abonelerinin kilovatsaat başına ödeyeceği fiyat 134,1070 kuruş, yüksek kademede bulunan aboneler için ise kilovatsaat başına 199,1154 kuruş olarak belirlendi. Ticarethane aboneleri için ise ilk kademedeki kilovatsaat fiyatı 279,0395 kuruş, yüksek kademedeki ise 370,6589 kuruş olarak sabit kaldı.

Vatandaşlara Zam Yok: Tarife Aynı Kaldı…

Alçak gerilimde faaliyet gösteren sanayi aboneleri için elektrik kilovatsaat fiyatı 370,1826 kuruş olarak kararlaştırıldı. Ayrıca, yeşil tarifede kilovatsaat fiyatı 312,4942 kuruş olarak belirlendi.

Türkiye genelinde faaliyette bulunan 204 organize sanayi bölgesi (OSB) için 2024 yılında uygulanacak elektrik dağıtım bedelleri de EPDK tarafından belirlendi. Bu bedeller, OSB'lerin onaylı sınırları içindeki katılımcılar için geçerli olacak.

Bu tarife sabitliği, vatandaşlar ve işletmeler için önemli bir rahatlama kaynağı olabilir. Enerji maliyetlerinde beklenen bir artışın gerçekleşmemesi, özellikle ekonomik belirsizliklerin yaşandığı bu dönemde, hane halkı ve iş dünyası için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.