Akaryakıtta ÖTV zammı belli oldu! Benzine 2.30 lira, motorine 2.16 lira ÖTV artışı geliyor!

Akaryakıtta ÖTV zammı belli oldu! Benzine 2.30 lira, motorine 2.16 lira ÖTV artışı geliyor!
Akaryakıt ve alkollü içeceklerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı gerçekleşiyor. Benzine 2,30 TL, motorine ise 2,16 TL'lik ÖTV artışı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararı, fiyatları doğrudan etkileyecek.

Türkiye'de akaryakıt ve alkollü içecekler üzerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında önemli bir artış yaşanacak. Yılın ikinci altı ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) yüzde 25,6 olarak gerçekleşmesiyle, bu ürünlerde ÖTV oranı da aynı oranda artırıldı. Bu artışın, benzine ve motorine doğrudan yansıması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatlarına Etkisi

Akaryakıt fiyatlarında bu artışın etkisiyle, benzinde ve motorinde önemli fiyat artışları öngörülüyor. ÖTV tutarlarına göre benzinde 7,52 TL'den 9,44 TL'ye, motorinde ise 7,05 TL'den 8,85 TL'ye bir artış yaşanacak. KDV'nin de dahil edilmesiyle benzinde en az 2,30 TL, motorinde ise 2,16 TL'lik bir fiyat artışı bekleniyor. Bu artışlar, tüketicilerin cebini doğrudan etkileyecek ve akaryakıt giderlerinde bir yükselişe neden olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kararı Önemli

Bu artış oranları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasal yetkileri çerçevesinde iptal etme kararı alıp almamasına bağlı olarak şekillenecek. Cumhurbaşkanı'nın herhangi bir müdahalesi olmazsa, bu artışlar doğrudan pompa fiyatlarına yansıyacak. Bu durum, akaryakıt sektörünü ve tüketicileri yakından ilgilendiriyor.

Güncel Pompa Fiyatları

Güncel pompa fiyatlarına göre İstanbul'da benzinin litresi 34,50 TL, motorinin litresi ise 37,20 TL civarında. Ankara'da benzinin litresi 35,13 TL, motorinin litresi 37,78 TL iken, İzmir'de bu rakamlar sırasıyla 35,32 TL ve 38,03 TL olarak görülüyor. LPG'nin litresi ise ortalama 18,65 liraya satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.