Ankaralı Sürücülere Kötü Haber! Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatları belli oldu! İşte Ankara trafik sigortası fiyatları

Ankaralı Sürücülere Kötü Haber! Zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatları belli oldu! İşte Ankara trafik sigortası fiyatları
Ankaralı araç sahipleri için zorunlu trafik sigortası fiyatlarındaki artış resmileşti. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin açıkladığı yeni tarifeler, aralık ayına göre yüzde 10'luk bir artışı işaret ediyor. ! İşte Ankara trafik sigortası fiyatları

Ankara'da araç sahipleri için zorunlu trafik sigortası bedellerinde önemli bir artış yaşandı. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin yayınladığı güncel tabloya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren zorunlu trafik sigortasında tavan fiyatlarında yüzde 10 oranında bir artış gerçekleşti. Bu değişiklik, milyonlarca sürücüyü doğrudan etkileyecek.

Zorunlu Trafik Sigortasında Tavan Fiyatlar Yükseldi!

Yeni düzenlemeyle birlikte, Ankara'da 8. basamakta yer alan otomobiller için en düşük zorunlu trafik sigortası tavanı 3 bin 601 lira olarak belirlendi. Bu, aralık ayına göre yaklaşık yüzde 10'luk bir artış anlamına geliyor.

ekran-goruntusu-2024-01-07-123830.png

Riskli Sürücüler İçin Ödenecek Tutarlar

Aynı zamanda, sürekli kazaya karışan ve bu nedenle riskli grupta yer alan sürücüler için ödenecek en yüksek tutar da arttı. 1 Ocak 2024 itibarıyla bu tutar, 21 bin 607 lira olarak güncellendi. Yani, sıfırıncı basamakta yer alan sürücüler için önceki 19 bin 215 liralık tavan fiyatı, yeni yılla birlikte artış gösterdi.

Yeni Sürücüler ve Sigorta Fiyatları

Ankara’da trafiğe yeni çıkan bir araç sürücüsü için, 4’üncü basamak üzerinden sigorta yapılması durumunda, aralık sonuna kadar uygulanan tavan poliçe fiyatı 6 bin 412 lira iken, yeni zamma göre bu rakam 7 bin 913 liraya yükseldi.

Zorunlu Sigorta ve Fiyat Kontrolü

Zorunlu trafik sigortasında fahiş fiyat artışlarını önlemek amacıyla 2017 yılından bu yana uygulanan tavan fiyat sistemi, sigortacıların devletin belirlediği artış oranını geçememelerini sağlıyor. Sigorta şirketleri, bu belirlenen tavan tutarın üzerinde poliçe kesemiyor.

Ankaralı sürücüler için yeni dönemde artan trafik sigortası bedelleri, ekonomik baskıları da beraberinde getirebilir. Tüm sürücülerin, bu yeni düzenlemeleri göz önünde bulundurarak araç sigortalarını yenilemeleri gerekecek. Bu durum, özellikle büyükşehirlerde yaşayan sürücüler için ekstra bir maliyet unsuru oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.