Bira Fiyatlarına Yeni Bir Zam Daha Geldi! Tuborg ve Efes Bira Fiyatları Kaç Lira Oldu? İşte Miller, Amsterdam Zamlı Fiyatları…

Bira Fiyatlarına Yeni Bir Zam Daha Geldi! Tuborg ve Efes Bira Fiyatları Kaç Lira Oldu? İşte Miller, Amsterdam Zamlı Fiyatları…
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar’ın açıklamasına göre, bir grup biraya yüzde 35 oranında zam yapıldı. Tuborg ve Efes Bira Fiyatları Kaç Lira Oldu? İşte Carlsberg, Frederik, SOL, Miller, Amsterdam Zamlı Fiyatları…

Yeni yılın başlamasıyla birlikte tüketicileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı sonrası, alkol ürünlerine de zam geldi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, bir gruba ait biralara yüzde 35 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Alkole Büyük Zam

Erol Dündar’ın Twitter hesabından paylaştığı listeye göre, 50'lik biraların fiyatı 45 liradan 60 liraya yükseldi. En pahalı bira 95 lira, en ucuz bira ise 48 lira olarak belirlendi. Efes Pilsen kutu ve şişe 60 lira, Efes Malt kutu ve şişesi 56 lira oldu. Efes Özel Seri’nin kutusu 63 lira, şişesi ise 65 lira olarak fiyatlandırıldı.

ekran-goruntusu-2024-01-07-205737.png

Bira Fiyatlarına Yüzde 35 Oranında Artış!

Bomonti Filtresiz: 65 lira

Varım kutu: 48 lira

Miller kutu ve şişe: 70 lira

Bud kutu ve şişe: 70 lira

Becks kutu: 63 lira, şişe: 65 lira

Amsterdam kutu ve şişe: 95 lira

Sigaraya da Zam Gelmişti

Yeni yılın ilk haftasında, sigaraya da zam gelmişti. Yeni zamlarla birlikte en ucuz sigara 52 TL, en pahalı sigara ise 60 TL arasında satılmaya başlandı. Bu durum, sigara tüketicilerini de doğrudan etkiledi.

Yeni yılın ilk günlerinde yaşanan bu zamlar, hem alkol hem de sigara tüketicilerini yakından ilgilendiriyor. Özellikle yüksek oranlarda gerçekleşen bu artışlar, genel tüketim eğilimlerinde değişikliklere yol açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.