Kök Maaş Nedir, Hesaplaması Nasıl Yapılır? Kök maaşa nereden bakılır? İşte Bağkur ve SSK emekli kök maaş hesaplaması

Kök Maaş Nedir, Hesaplaması Nasıl Yapılır? Kök maaşa nereden bakılır? İşte Bağkur ve SSK emekli kök maaş hesaplaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasıyla, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik maaş zammı yüzde 49,25'e yükseltildi. Bu zamla birlikte, emeklilerin kök maaş hesaplamaları nasıl yapılacak? İşte emekli kök maaş hesaplama adımları

Türkiye'de milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, 2024 Ocak ayı itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49,25 oranında zam yapılacak. Bu oranın açıklanmasıyla birlikte, emekliler arasında kök maaş hesaplamaları merak konusu oldu. İşte emekli kök maaş hesaplama adımları ve detaylar.

Kök maaş nasıl bulunur, hesaplanır?

Kök maaş, emekli aylığının hesaplanmasında kullanılan temel tutarı ifade ediyor. Emekliler, kök maaşlarını e-Devlet üzerinden kolaylıkla öğrenebiliyorlar.

SSK'dan emekli olan vatandaşlar, e-Devlet'e giriş yaparak "4A Emekli Aylığı" sorgulaması yapabilirler. Bu sorgulama sonucunda açılan sayfada "Detay" kısmına tıklayarak, "5510 Ek 19 Miktarı" bölümündeki tutarı 7500 liradan çıkararak ek ödeme dahil kök maaşlarını öğrenebilirler.

İşte Bağkur ve SSK emekli kök maaş hesaplama

Bağ-Kur emeklileri ise yine e-Devlet üzerinden "Emekli Aylık Bilgisi" kısmına girerek kök maaşlarını görebilirler.

E-Devlet online sitesinde kimlik doğrulama işlemlerini tamamladıktan sonra emekli aylık bilgisi sayfasına yönlendirilir ve buradan kök maaşlarını öğrenebilirler.

Yapılan bu yeni zamla birlikte, kök maaşı 6500 lira olan bir emekli en düşük emekli maaşı olan 10 bin liranın üzerinde aylık alacak. Bakan Işıkhan, 2024 yılını "Emekliler Yılı" olarak ilan ettiklerini ve emeklilere yönelik çeşitli ekonomik, sosyal ve kültürel müjdelerin bu yıl boyunca sunulacağını belirtti.

Bu zam, emekliler için önemli bir mali destek anlamına geliyor ve hayat standartlarının iyileştirilmesine katkıda bulunacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.