Emeklilere Ek Zam Müjdesi Kapıda! Fark Ödemeleri Hesaplara Aktarılıyor, Miktarlar Açıklandı!

Emeklilere Ek Zam Müjdesi Kapıda! Fark Ödemeleri Hesaplara Aktarılıyor, Miktarlar Açıklandı!
İşçi, çiftçi, esnaf emeklisi, dul, yetim ve sürekli iş göremezlik geliri alan emekliler, Ocak ayı zamlarının farklarını yarın hesaplarına alacak. Yeni zamlarla en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseldi.

Türkiye genelinde milyonlarca emekli, SGK ve Bağ-Kur kapsamında Ocak ayı zamlarının ardından beklenen ek zam farklarını yarın itibarıyla hesaplarında görmeye başlayacak. İşçi, çiftçi, esnaf emeklileri, dul ve yetimler ile sürekli iş göremezlik geliri alan emekliler, Ocak ayında yapılan zam oranlarına göre hesaplanan farkları alacak.

SGK emeklileri, zam farklarını yarın sabah itibarıyla alırken, Bağ-Kur emeklilerinin fark ödemeleri çarşamba günü hesaplarına yatırılacak. Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli maaşını alıp hesabına 7.500 lira yatan emekliler, 2.500 lira ek zam farkı alacaklar.

2024 Ocak ayı itibarıyla SGK ve Bağ-Kur emeklileri, 11.68 puan refah payı dahil edilerek toplamda yüzde 49.25 oranında zam aldı. Bu zamlarla birlikte, en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltildi. 2000 öncesi sigorta girişi olan en düşük işçi emekli maaşı 7 bin 616 liradan 11 bin 366 liraya çıkarken, emeklilere 3 bin 750 lira fark ödemesi yapılacak.

Yapılan zamlarla kök aylıklar da yeniden hesaplandı. Örneğin, kök aylığı 10 bin lira olan bir emeklinin yeni maaşı yüzde 49.25 artışla 14 bin 925 lira olurken, 12 bin 500 lira maaş alan bir emeklinin yeni maaşı 18 bin 656 lira, 15 bin lira maaş alan bir emeklinin yeni maaşı 22 bin 387 lira ve 20 bin lira maaş alan bir emeklinin yeni maaşı 29 bin 850 lira olarak belirlendi.

Bu ek zam ve fark ödemeleri, emeklilerin yaşam kalitesini artırma ve ekonomik durumlarını destekleme amacı taşıyor. Emekliler, banka hesapları üzerinden yapılan bu ödemeleri, belirlenen tarihlerde kontrol ederek, yeni zamlardan faydalanabilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.