150.000 TL Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Dakika Gelişmesi! Bakan Yeni Yaş Sınırını ve Çiftin Asgari Ücret Şartını Açıkladı!

150.000 TL Faizsiz Evlilik Kredisinde Son Dakika Gelişmesi! Bakan Yeni Yaş Sınırını ve Çiftin Asgari Ücret Şartını Açıkladı!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, uzun süredir beklenen 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi başvuru şartlarını açıkladı. Başvuruların detayları ve önemli kriterlerle ilgili merak edilen her şey haberimizde!

Evlenmek isteyen gençlerin yakından takip ettiği haberlerin başında gelen 150 bin TL'lik faizsiz evlilik kredisine ilişkin son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, başvuru şartlarını ve detayları açıkladı.

Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, fondan faydalanmak isteyen gençlerin başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olması gerekiyor. Ayrıca, resmi nikah gününe en az 2 ay en fazla 6 ay kalmış olmaları gerekiyor.

Bu krediden yararlanmak isteyen çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması da bir diğer önemli kriter olarak belirlendi. Başvurular, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet sitesinden 15 Şubat itibarıyla alınmaya başlayacak.

Bakan Göktaş, fondan yararlanmak isteyen gençlerin evlilik öncesi ve sonrası sunulan eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, fondan elde edilen gelirlerle gençlerin geleceğine yatırım yapılacağını belirtti.

Bu kapsamda, ilk etapta deprem bölgesi olarak belirlenen Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki gençlerin başvurularının alınacağı ifade edildi. Gelişmeleri yakından takip eden evlenmek isteyen gençler, başvuru sürecine hazırlıklı olmalı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.