İslam Memiş'ten Altın ve Döviz Piyasaları İçin Flaş Uyarılar! İşte Detaylar...

İslam Memiş'ten Altın ve Döviz Piyasaları İçin Flaş Uyarılar! İşte Detaylar...
Finansal analist ve altın ile para piyasaları uzmanı İslam Memiş, geçtiğimiz haftanın değerlendirmesini yaparak yeni hafta için dikkat çekici öngörülerini paylaştı.

Borsa İstanbul'un 9250 seviyesinden kapandığını belirten Memiş, geniş bir bant aralığında hareket beklentisinin sürdüğünü ifade etti. 8750 ve 8400 seviyelerinde kar satışları beklediğini, yukarı yönlü hareketlerde ise 9200 ve 9400 seviyelerinin direnç olarak öne çıkabileceğini dile getirdi. Memiş, bant aralığını geniş tuttuğunu, çünkü piyasalarda belirsizliklerin bulunduğunu belirtti.

Yıl sonuna kadar Borsa İstanbul'da 15 bin puana kadar yükselişlerin devam edebileceğini öngören Memiş, yılın bitmesine daha çok zaman olduğunu ve son 2.5 ayda yüzde 20 getiri sağlayan borsa tarafında yatırımcıların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı. Kulaktan dolma bilgilerle piyasaya giriş yapmak isteyen yatırımcıları uyararak, yüksek maliyetle alım yapanların aylarca beklemek zorunda kalabileceğini ifade etti.

Dolar/TL kurunun yavaş da olsa yükseliş trendinde olduğunu belirten Memiş, Şubat ayında 31 TL, Mart ayında ise 32 TL seviyelerine ulaşılacağını öngördüğünü söyledi. Dolar ve Euro arasında bir tercih yapılması gerektiğinde, Euro'nun TL karşısında daha avantajlı olacağını belirtti. Memiş, yıl içinde doların 40 TL ve üzerini görebileceğini öngörerek, serbest piyasalarda dolar/TL kurunun 31 TL'yi gördüğünü belirtti.

İslam Memiş'in analizleri, piyasalarda yaşanabilecek hareketlilikler konusunda yatırımcılara önemli ipuçları sunuyor. Piyasalardaki bu tür öngörüler, yatırımcıların karar verme süreçlerinde dikkate alabilecekleri değerli bilgiler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.