Ünlü oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti! Tolga Savacı Kaç Yaşındaydı, Neden Vefat Etti?

Ünlü oyuncu Tolga Savacı hayatını kaybetti! Tolga Savacı Kaç Yaşındaydı, Neden Vefat Etti?
Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Tolga Savacı, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşama veda etti. Yeşilçam'ın ikonik yüzlerinden biri olan Savacı'nın vefatı, sanat dünyasında büyük üzüntü yarattı.

Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın duayen isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi nedeniyle 60 yaşında hayata gözlerini yumdu. 1980'li yılların sonunda ve 1990'lı yılların başında rol aldığı filmlerle adından sıkça söz ettiren Savacı, Türk sinema tarihinde önemli bir yer edindi. Sanatçının ani vefatı, sinema sektöründe ve hayranları arasında derin bir üzüntüye neden oldu.

Savacı'nın vefat haberini duyuran isim, ses sanatçısı ve yazar Onur Akay oldu. Akay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Maalesef Tolga Savacı'yı çok genç yaşta kaybettik. Kalp krizinden hayatını kaybettiğini öğrendim. Çok acı, çok üzücü, mekânı cennet olsun inşallah." ifadelerini kullandı.

Tolga Savacı Kimdir?

6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Tolga Savacı, Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın unutulmaz yüzlerinden biri oldu. Fransız Koleji mezunu olan Savacı, gençliğinde İtalya'ya giderek mankenlik eğitimi aldı ve Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde mankenlik yaptı. Oyunculuğa ilk adımını 1985 yılında "Arzu" filmi ile attı ve kariyeri boyunca birçok başarılı filme imza attı.

sinema-oyuncusu-tolga-savaci-hayatini-kaybetti-peik.jpg

Savacı, sanat hayatı boyunca Banu Alkan, Hülya Avşar gibi önemli isimlerle kamera karşısına geçti. "Tapılacak Kadın" ve "Sekreter" gibi filmlerdeki rolleriyle hafızalara kazındı. Aynı zamanda, 1992-1993 yıllarında ilk eşi Aylin Livaneli ile "Coke N Roll" adında bir müzik programı sundu.

Hayatının ilerleyen dönemlerinde Dalyan'da "Kano" adında bir butik otel işleten Savacı, son yıllarını Amerika Birleşik Devletleri'nde, klasik otomobillerin bakımı üzerine çalışarak geçirdi. Özel hayatıyla da sık sık gündeme gelen Savacı, üç kez evlilik yaptı ve son evliliğini yazar Nermin Bezmen ile gerçekleştirdi.

Tolga Savacı'nın vefatı, Türk sinemasının bir yıldızını daha kaybetmesine neden oldu. Oyunculuğu, karizması ve sanata olan tutkusuyla hatırlanacak olan Savacı, arkasında unutulmaz bir miras bıraktı. Sanatçının ani kaybı, sevenlerini ve sinema dünyasını yasa boğdu. Savacı'nın hayatı, başarıları ve sanatına olan adanmışlığı, Türk sinemasının altın sayfalarında daima yaşayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.