Yaren Evi Kültürü Pursaklar’da Yaşatılıyor

Yaren Evi Kültürü Pursaklar’da Yaşatılıyor
Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin tarafından hizmete kazandırılan ve yaren evi geleneğini yaşatmak adına Çankırı’da yüzyıllardır devam eden “Yaren Evi" kültürü, Pursaklar’da yaşatılmaya devam ediyor.

Ahilik kültürünün bir parçası olan, Orta Asya’daki Türk kültürünü hatırlatan, geleneklere göre akşam namazından sonra başlayan, sabah namazıyla sona eren ve Çankırı’da yüzyıllardır devam eden “Yaren Evi" kültürü, Pursaklar'da yaşatılmaya devam ediyor.

Bu doğrultuda Pursaklar Yaşam Merkezinde bulunan Yaren Evi’nde Çankırı Merkez Pehlivanlı Köyü köy odasının düzenlediği programa katılan Başkan Ertuğrul Çetin, sıcak sohbetlerin eşliğinde keyifli dakikalara sahne olan gecede yarenler, gösterilerini sergiledi.

‘‘Çankırı Merkez Pehlivanlı Köyü köy odasının düzenlediği programda muhabbetlerine ortak olduk’’

Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Geçmişten beslenip geleceği inşa etmek adına tarihi ve kültürel mirasımızı yaşatarak koruma ilkesini gözeterek, yaren kültürümüzü korumak ve yaşatmak amacıyla Pursaklar Yaşam Merkezi’nde 4 senedir hizmet veren Yaren Evimizde gelecek nesillere aktarılmasına ortam oluşturuyoruz. Çankırı Merkez Pehlivanlı Köyü köy odasının düzenlediği programda muhabbetlerine ortak olduk. İlçemize kazandırdığımız yaren evinin yoğun bir şekilde kullanılıyor olması bizleri mutlu ediyor. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, muhabbetin yaşandığı yaren meclisiniz hayırlı olsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.