Survivor Yıldızı Barış Murat Yağcı'ya 1 Milyonluk Tazminat Şoku! İşte Detaylar...

Survivor Yıldızı Barış Murat Yağcı'ya 1 Milyonluk Tazminat Şoku! İşte Detaylar...
Survivor 2020'nin finalistlerinden Barış Murat Yağcı, sosyal medya kampanyalarını yürüten Yunus Sedat Aydın ile yaşadığı ödeme anlaşmazlığı sonucu 1 milyon 200 bin TL tazminat ödemeye mahkum edildi.

Survivor 2020 sezonunun dikkat çeken isimlerinden Barış Murat Yağcı, yarışma süresince sosyal medyada destek için anlaştığı Yunus Sedat Aydın ile yaşadığı ödeme krizi sebebiyle mahkemelik oldu. Aydın, Yağcı'nın kendisine hizmetleri karşılığında ödeme yapmadığını iddia ederek dava açtı. Davanın odağındaki anlaşma, Yağcı'nın yarışmadaki performansını desteklemek üzere yapılan toplu SMS ve reklam çalışmalarını kapsıyor.

640xauto-4.webp

Yunus Sedat Aydın, Yağcı'nın Survivor'da yarışırken kendisine sosyal medya ve iletişim desteği sağladığını, ancak yarışma sonrasında Yağcı'nın kendisiyle iletişimi keserek anlaşmayı ihlal ettiğini belirtti. Aydın, "Survivor’a katılacağım bana sosyal medya açısından destek olur musun" talebiyle kendisine ulaşan Yağcı için 5.5 ay boyunca ekibiyle beraber çalıştıklarını, ancak sonrasında Yağcı'nın başka bir yerle anlaştığını ve kendisine olan borcunu ödemediğini ifade etti.

İstanbul Anadolu 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda, mahkeme Aydın'ı haklı bularak Barış Murat Yağcı'nın annesi Arzu Ernak üzerinden 800 bin TL ve üç yıllık yasal faizin Aydın'a ödenmesine hükmetti. Bu kararla birlikte toplam tazminat miktarı yaklaşık 1 milyon 200 bin TL'ye ulaştı.

18528132-728xauto.webp​​​​​​​

Bu dava, sosyal medya ve iletişim desteği konusunda yapılan sözleşmelerin önemini ve bu tür anlaşmalardan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmemesinin yaratabileceği mali sonuçları gözler önüne seriyor. Barış Murat Yağcı ve ekibinin bu karara nasıl bir yanıt vereceği ise merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.