7'incisi düzenlenen Uluslar arası Büyük Ankara Festivali

7'incisi düzenlenen Uluslar arası Büyük Ankara Festivali
Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Uluslar arası Büyük Ankara Festivali, her geçen gün biraz daha fazla vatandaşların yaşamının bir parçası haline geliyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 7'incisi düzenlenen Uluslar arası Büyük Ankara Festivali, her geçen gün biraz daha fazla vatandaşların yaşamının bir parçası haline geliyor.

Atatürk Kültür Merkezi alanında devam eden festivalin, her noktasında birbirinden farklı etkinliklerle şenlik yaşanırken, geçen yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi’ne ait birimler ve bağlı şirketlerin tanıtım çadırları ve alanları da büyük ilgi görmeye devam ediyor

Festival alanı içinde Osmanlı’nın ve Ankara’nın mimari ve kültürel dokusunun bütünleştirilip yansıtıldığı bedesten, ziyaretçilerin en çok ilgili gösterip ziyaret ettiği alanlardan biri oluyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nca tanıtım alanı olarak inşa edilen bedesten, ihtişamlı dış görüntüsüyle ziyaretçileri davet ediyor. Dış kapısından geniş avlusuna giriş yapılan Bedesten iki kattan oluşuyor. Alt katta orta da süs havuzu çevresinde sandalyeler ve masaların bulunduğu avlusunda vatandaşlar, çay içip dinlenirken, tarihi bir alanda geçmişe de yolculuk yapmış oluyorlar.

Avlunun çevresinde oluşturulan ticari alanlarda vatandaşlar, geleneksel el sanatlarından çini ve tespih gibi eşyaların yanı sıra yine geleneksel lezzetlerimizden lokumun satıldığı dükkanlardan da alışveriş yapma imkanı buluyorlar. Bedestenin üst katında ise pencerelerinde dantelli perdeleri, pervazlarında mis kokulu çiçekleriyle yaşam alanı simgeleniyor.

-TARİHİ EVİ OLANLARA RESTORASYON KONUSUNDA BİLGİ…

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akar Pınar Uludağ, doğal, kentsel ve arkeolojik sit alanlarını uygulama, denetleme, tamir ve tadilat izinlerinin verildiği birim olduklarını ifade ederek, Başkentlilere, yaptıkları işi anlatmanın yanı sıra en önemli tarihi yapı ve kültürel miraslarımızdan biri olan bedesten geleneğini de tanıttıklarını kaydetti.

Festivale gelen ziyaretçilerden tarihi konuta sahip olup, nasıl restorasyon yaptıracağını bilmeyenlere de teknik bilgi verdiklerini ifade eden Uludağ,“Festival sayesinde bir çok kişiye ulaşarak Büyükşehir Belediyesi olarak hem geçmişi günümüze taşıyan tarihi yapılarımızın korunması hem de yeni alanların gün ışığına çıkarılması konusunda yaptığımız işleri anlattık. Alana koyduğumuz ‘Ankara Kalesi’, ‘Müzeler’ ve ‘Ulus Dolmuş Durakları’yla ilgili olarak da maketler üzerinden bilgi veriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.