Kahramanakazan'da üniversiteler açılıyor, uluslararası sempozyumlar düzenleniyor

Kahramanakazan'da üniversiteler açılıyor, uluslararası sempozyumlar düzenleniyor
Ankara şehir merkezine çok yakın olmasına karşın köy görünümünde olan, ancak 2004 sonrasında yapılan yatırımlarla başkentin metropol ilçeleri arasına girmeyi başaran Kahramankazan'da geride kalan 13 yılda eğitim öğretim alanında büyük bir değişim yaşandı.

Öğrencilerin lise eğitimi almak için bile başka ilçelere gitmek zorunda kaldığı Kahramankazan'da, bugün 3 üniversitenin meslek yüksekokulları ve uygulama birimleri bulunuyor, uluslararası sempozyumlara ev sahipliği yapılıyor.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün belediye başkanı seçildiği 2004 yılından itibaren ilçede yaşanan büyük değişim göze çarpıyor. 2004 öncesinde köy olarak adlandırılan Kahramankazan, geride kalan 13 yılda yapılan yatırımlar ve hazırlanan projeler ile başkentin metropol ilçeleri arasına girmeyi başardı. Bu değişim içinde en önemlilerinden biri de eğitim öğretim alanında yaşandı.

Üniversiteler, uluslararası sempozyumlar

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, eğitim öğretim alanında yaşanan bu değişimin ilçelerine çok büyük katkılar sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Geride kalan 13 yılda köy olarak adlandırılan Kahramankazanımız, bugün hizmet ve yatırımlar noktasında Türkiye'ye örnek olacak bir seviyeye geldi. Bırakın üniversiteyi, lise eğitimi için bile başka ilçelere giden gençlerimiz vardı. Ama şimdi Türkiye'nin her yerinden ilçemize üniversite eğitimi için gelen gençlerimiz var. İlçemizde Gazi ve Başkent üniversitelerinin iki meslek yüksekokulu ile Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nin de uygulama çiftliği bulunuyor. İlçemizde uluslararası sempozyumlar düzenliyor ve yurtiçi ve yurtdışından gelen akademisyenler ve konukları ağırlıyoruz. Gazi Üniversitesi ile önümüzdeki günlerde '5. Uluslararası Halk Kültürü ve Sanat Etkinlikleri Sempozyumu' ve Başkent Üniversitesi ile ise '2. Uluslararası Yükseköğretimde Mesleki Eğitim ve Öğretim Sempozyumu'nu gerçekleştireceğiz. Yurtiçi ve yurtdışından onlarca akademisyeni ve konuğu ağırlayacağız. Sempozyumlarımıza geçen sene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Topçu da katılmıştı. İnşallah bu yıl sempozyumumuza Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet edeceğiz."

Okul, derslik ve öğrenci sayıları

Kahramankazan'da geride kalan 13 yılda okul, derslik ve öğrenci sayılarında da ciddi anlamda artış kaydettiklerini anlatan Ertürk, şöyle devam etti:

"2004'te nüfusumuz 12 bindi, şu anda 51 bin 500. 2004'te ilçemizde 11 okul varken şu anda 28 okul var. 184 olan derslik sayımızı 474'e çıkardık. 5 bin 269 olan öğrenci sayımız şimdi 12 bine ulaştı. İlçemizde 289 öğretmen varken, şimdi bu sayı 775'e yükseldi. Diğer alanlarda olduğu gibi eğitim öğretimde de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği yolda geleceğimizin teminatı ve yarınlarımız olan yavrularımız için daha iyisini yapmaya çalışacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.