Online Alışveriş En Çok Yemek Saatleri Sonrasında Yapılıyor

Online Alışveriş En Çok Yemek Saatleri Sonrasında Yapılıyor
Türkiye’nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri olan boyner.com.tr, 2019 yılının ilk yarısını başarılı bir performansla geride bıraktı. Sitenin toplam trafiği bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 50, cirosu ise yüzde 90 seviyesinde arttı. Ocak – Haziran 2019 döneminde boyner.com.tr, 72 milyon ziyaretçi ağırladı.

Yılın ilk yarısında yüzde 90 büyüyen boyner.com.tr, e-ticaret verilerini ve alışveriş alışkanlıklarını açıkladı:

Türkiye’nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri olan boyner.com.tr, 2019 yılının ilk yarısını başarılı bir performansla geride bıraktı. Sitenin toplam trafiği bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 50, cirosu ise yüzde 90 seviyesinde arttı. Ocak – Haziran 2019 döneminde boyner.com.tr, 72 milyon ziyaretçi ağırladı. Boyner’in internet mağazasında online alışverişin en çok yapıldığı şehir İstanbul olurken, en çok satış mayıs ayında kaydedildi, internetten alınan en popüler ürün ise “spor ayakkabı” oldu. Online alışveriş trafiğinin en yüksek olduğu günler pazartesi ve cuma olarak dikkat çekerken, kullanıcıların ziyaretlerinin akşam saatlerinde 21:00 – 23:00 arasına, gündüz saatlerinde ise 13:00 – 16:00 arasına yoğunlaştığı görüldü.

Boyner, mağazacılık alanında olduğu gibi e-ticarette de sektörün büyümesine öncülük eden lokomotif marka kimliğini sürdürüyor. 2019 yılının ilk yarısında 72 milyon ziyaretçi ağırlayan boyner.com.tr, dikkat çekici ziyaret rekorunu büyüme başarısıyla taçlandırdı. Boyner’in internet mağazası, bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam trafiğini yüzde 50, cirosunu ise yüzde 90 oranında artırdı.

En çok satılan ürünler: Spor ayakkabı, mont, bot, t-shirt ve gömlek

Boyner.com.tr’nin yılın ilk yarısını kapsayan online alışveriş verilerinde, en çok satılan ürünlere de yer verildi. Dünyaca ünlü markalarla Türkiye’nin en sevilen markalarının milyonlarca ürününü müşterileri ile buluşturan boyner.com.tr’de en çok ilgi gören ürünler sırasıyla; spor ayakkabı, mont, bot, t-shirt ve gömlek oldu.

Yemek sonrası alışveriş yapmayı seviyoruz

Online alışveriş trafiğinin en yüksek olduğu günler pazartesi ve cuma olarak kaydedilirken, kullanıcıların ziyaretlerinin ise akşam saatlerinde 21:00 – 23:00 arasına, gündüz saatlerinde ise 13:00 – 16:00 arasına yoğunlaştığı görüldü.

İlk altı aylık dönemde, Boyner’in Çılgın Kelebek indirimi, tıpkı mağazalarda olduğu gibi e-ticarette de satışlara ivme kazandıran bir kampanya olarak dikkat çekti. Milyonlarca üründe net yüzde 50 indirimin uygulandığı Çılgın Kelebek kampanyasının yapıldığı mayıs ayı (17–18–19-20 Mayıs) yılın ilk yarısında en çok online alışveriş yapılan ay oldu.

En çok online alışveriş yapılan illerin başında İstanbul, Ankara, İzmir var

Türkiye’nin dört bir yanına teslimat yapabilme gücüne sahip büyük bir e-ticaret operasyonu yürüten boyner.com.tr, milyonlarca kullanıcıya online alışverişin ayrıcalıklarından yararlanma fırsatı yaşatıyor. Boyner’in Ocak – Haziran 2019 dönemini kapsayan verilerine göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana ve Antalya şehirleri online alışverişin en yoğun yapıldığı iller arasında ilk sıralarda yer aldı.

Mobil alışveriş oranı yüzde 40’a ulaştı

Boyner’in e-ticaretteki yükselişi mobil alışverişte de kendini gösterdi. Boyner’in IOS ve Android uygulamaları 2,5 milyon kullanıcı tarafından indirildi. Mobil uygulamadan yapılan alışverişin oranı yüzde 40 seviyesine ulaştı. 2019 yılının sonunda mobil alışverişin cirodaki payının yüzde 50’ye gelmesi hedefleniyor.

Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap: “Yıl sonunda büyüme hedefimiz yüzde 100’ün üzerinde”

Boyner’in, yılın ilk altı ayındaki e-ticaret performansını değerlendiren ve aynı zamanda Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği ETİD’in Yönetim Kurulu Üyesi de olan Boyner Büyük Mağazacılık E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Aslı Öztap şunları söyledi: “Boyner olarak, Türkiye’deki e-ticaret pazarının büyüme hızının üzerinde bir performansla ilerliyoruz. E-ticaret Türkiye’de toplam perakende sektöründen henüz yüzde 5’in üzerinde bir pay alırken Boyner’de bu oran yüzde 9 seviyesine ulaşmış durumda. Önümüzdeki 2 yıl içinde bu payın yüzde 15’e gelmesini hedefliyoruz. 2019'un ilk yarısını yüzde 90 büyüme ile tamamladık. Yıl sonunda büyüme hedefimiz yüzde 100’ün üzerinde. Boyner olarak e-ticaret dünyasındaki dinamiklerde belirleyici rol üstlenmeyi amaçlıyoruz. Müşterilerimize daha iyi bir online alışveriş deneyimi sunmak için bu alanı güçlendirecek teknoloji ve lojistik yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.