Etimesgut'ta 19 Mayıs Kutlamaları

Etimesgut'ta 19 Mayıs Kutlamaları
Etimesgut Belediyesi, 19 Mayıs 1919’da Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun’a çıkarak başlattıkları milli mücadelenin 100. yılında, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı vatandaşlarla coşkuyla kutladı.

Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen programa, ellerinde ayyıldızlı Türk Bayraklarıyla 7'den 77'ye binlerce Etimesgutlu katıldı. Kutlamalar kapsamında 'Milli Mücadelenin 100. yılı' konulu bilgi yarışması düzenlendi. Atatürk'ün hayatı, ilke ve inkılaplarının sorulduğu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Kent Konseyi Gençlik Meclisi Halk Oyunları gösterisi beğeni ile izlendi.

Etimesgut Belediyesi'nce hazırlanan 19 Mayıs ve Atatürk konulu filmler meydanda ilgiyle izlendi. 10. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan söyleyen Etimesgutlular, bayram coşkusunu doyasıya yaşadılar.

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 19 Mayıs'ın Türk Milleti'nin kendisine biçilmiş kefeni yırtarak kahraman tarihini yeniden yazdığı, yeniden şahlandığı dönemin başlangıcı olduğunu belirterek, " 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümünde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, siyah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Başta gençlerimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.