İTFAİYE EKİPLERİ, YANGIN SÖNDÜRMENİN YANI SIRA EN FAZLA MESAİYİ, HAYVAN KURTARMA OPERASYONLARINA HARCIYOR

İTFAİYE EKİPLERİ, YANGIN SÖNDÜRMENİN YANI SIRA  EN FAZLA MESAİYİ, HAYVAN KURTARMA OPERASYONLARINA  HARCIYOR
İTFAİYE EKİPLERİ, SON 3 AYDA, ARALARINDA KEDİ, KÖPEK, KUŞ, BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN İLE YILANLARIN DA BULUNDUĞU 815 HAYVANI, SIKIŞTIĞI VEYA MAHSUR KALDIĞI YERDEN KURTARDI

Gece gündüz demeden yangınlara koşan itfaiye ekipleri, hizmet verdiği onlarca hizmet arasında, yangın söndürmeden sonra en fazla emek ve mesaiyi, mahsur kalan hayvanları kurtarma operasyonlarına harcıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, son 3 ayda, aralarında kedi, köpek, inik, koyun ve yılanın da bulunduğu 815 hayvanı, düştüğü zor durumdan kurtararak, yaşamlarını sürdürmelerini sağladı.

Yangınlar dışında da başı sıkışanların imdadına yetişen Ankara İtfaiyesi, merkeze ulaşan tüm ihbarları anında değerlendirerek, insan veya hayvan demeden her canlıyı kaldıkları zor durumdan kurtarmak için canla başla çalışıyor.

Ekipler, vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine, kimi zaman sevimli bir kedi yavrusunu termal kamera kullanarak bir borunun içinden, kimi zaman can dostu küçük bir köpeği mahsur kaldığı çatıdan, tavan arasından, kimi zaman ısınmak için araçların kaportasına giren yavru kediyi, kimi zaman eve giren bir yılanı özenle, sabırla, zarar vermeden kurtarıyor.

- YARALANANLAR DA VETERİNERLERE TESLİM EDİLİYOR

Ankara İtfaiyesi ekipleri, bu çerçevede, Ağustos , Eylül ve Ekim aylarında gelen yardım talepleri üzerine; 514 kedi, 113 köpek, 136 değişik türde kuş, 13 büyükbaş hayvan, 4 küçükbaş hayvan, 29 yılan ve diğer türlerden 6 hayvanı, sıkıştığı veya mahsur kaldıkları yerlerden kurtararak sahiplerine teslim etti, sahipsiz hayvanları da yaşam alanlarına geri bıraktı.

Hayvan kurtarma operasyonlarındaki titiz çalışmaları ve başarılı müdahaleleriyle de Ankaralıların haklı takdirini ve güvenini kazanan Ankara İtfaiyesi, sıkışma veya mahsur kalma durumunda yaralanan hayvanları da gerekli tedavisinin yapılması için bölgedeki sorumlu veterinerlik kuruluşlarına teslim ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.