Ankara’nın en gözde tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Hamamönü’ne yaz geldi

Ankara’nın en gözde tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Hamamönü’ne yaz geldi
Altındağ Belediyesi tarafından restore edildikten sonra Ankara’nın gözbebeği olan Hamamönü, havaların ısınmasıyla birlikte yaza merhabadedi. Ankaralılar, bölgeye adeta hücum etti.

Hamamönü’nden renkli görüntüler

Hafta sonu dolup taşan Hamamönü hafta içide binlerce vatandaşa kapılarını açtı. Güzel havanın tadını çıkarmak isteyen Ankaralılar, soluğu Hamamönü’nde aldı. Yediden yetmişe herkes, güneşi fırsat bildi, Hamamönü’nde bol bol vakit geçirdi. Parklarda oynayan çocuklar, Taceddin Dergâhı’nı ve Mehmet Akif Ersoy Evi’ni gezen turistler, Hamamönü sokaklarında fotoğraf çektiren gençler, renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.Hamamönü’nde yemek yiyen öğrenciler, bir yandan çaylarını yudumlarken bir yandan da bol bol sohbet etti. Sınav stresini Hamamönü’nde atan üniversitelilere güneşli bir Ankara sabahında kahvaltı yapanlar eşlik etti. Bebekleriyle birlikte Hamamönü’nün yolunu tutan aileler, bölgeye adeta hayran kaldı.Hamamönü’ne gösterilen ilgiden bölge esnafı da oldukça memnun.

“Eskiden günde bir kişi geçmezken şimdi yüzlerce kişi geliyor”

Bölge esnaflarından Enver ve İhsan Kabak kardeşler, Hamamönü’nde tam 40 yıldır çay ocağı işlettiklerine dikkat çekti. Bölgenin eski hali ile yeni hali arasındaki farkları anlatan Enver Kabak, Altındağ Belediyesi’nin yürüttüğü restorasyon çalışması ile Hamamönü’nün tekrar canlandığını söyledi ve “Akşam belli bir saatten sonra buradan kimse geçmezdi. Tüm bu olumsuzluklar artık giderildi. Hamamönü’nü gezmek için şehir dışından hatta yurtdışından bile gelenler oluyor. “ dedi.

Ankara turizminde Hamamönü ilgisi

Hamamönü’nü gezen Dilek Çağlayan Hayatoğlu ise bölgenin hemen yanı başındaki Hacettepe Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde memur olarak görev yaptığını belirtti. Hayatoğlu, öğlen arasında yemek yemek için genellikle Hamamönü’nü tercih ettiklerinin aktardı ve bölgenin tarihi dokusundan oldukça etkilendiğini dile getirdi ve “Burası gerçekten gezilmeye görülmeye değer. Hem de oldukça merkezi… Hamamönü sadece öğrencilere değil her kesime hitap ediyor. Hafta sonu ya da hafta içi hiç fark etmez burası her zaman kalabalık. Stres atmak için en uygun yerlerden biri.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.