Kahramankazanlılar 486 sanığın yargılanmasına başlandığı dava için Sincan Cezaevi’ne kamp kurdu

Kahramankazanlılar 486 sanığın yargılanmasına başlandığı dava için Sincan Cezaevi’ne kamp kurdu
FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı..

FETÖ darbe girişiminin komuta merkezi olan 4’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan (Akıncı Üssü) kalkarak sivil halkı, TBMM’yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazanlılar, Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına başlandığı dava için Sincan Cezaevi’ne kamp kurdu. Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, şehit yakınları ve gazilerle birlikte duruşmayı izledi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullanılan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 sanığın yargılanmasına Sincan Cezaevi kampüsüne kurulan duruşma salonunda başlandı.

Hainlere tepki

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk veKahramankazan 15 Temmuz Gaziler ve Şehit Yakınları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri, duruşmaya izleyici olarak katıldı. Davanın görüldüğü Sincan Cezaevi önünde toplanan Kahramankazanlılar, duruşma salonuna getirildikleri sırada darbeci hainlere tepki gösterdi. Kahramankazanlılar, darbeci hainlere "Vatan hainleri", "FETÖ'nün uşakları", "Katil FETÖ", İdam isteriz", "Vatan haini FETÖ" diye bağırarak tepki gösterirken, sık sık tekbir getirdi. Kahramankazanlılar, “F-16’lara kafa tutan Kahramankazan halkının nefesi ensenizde”, “Katil FETÖ”, “Kaderimizi içerde aşımızı dışarda paylaşıyoruz”, “FETÖ’cü hainler hesap verecek”, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı pankart ve dövizler taşıdı.Ertürk ve Kahramankazanlılar daha sonra mahkeme salonuna girerek, duruşmayı takip etti.

Nefesimiz enselerinde olacak

Başkan Ertürk burada yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türk Milleti'nin devletine, bayrağına, vatanına olan aşkı sayesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ateşlediği işaret fişeği ile önlendiğini belirterek, “Allah bu millete tekrar 15 Temmuzlar yaşatmasın" dedi. 15 Temmuz gecesi Kahramankazan'da 9 şehit, 92 gazi verdiklerini anımsatan Ertürk, şunları kaydetti:"Bu alçaklar hain emellerini gerçekleştirmek için, silahsız insanlara hiç acımadan ateş açtılar. Türkiye genelinde 249 şehidimiz, 2195 gazimiz var. Eğer Türkiye Cumhuriyeti bugün hala dimdik ayakta ise bu kahramanların yüzü suyu hürmetinedir. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları yerde kalmaması için bu alçakların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz. Bugün onun için burada duruşmayı takip ediyoruz. Tüm duruşmaları da yakından takip edeceğiz, nefesimiz enselerinde olacak. Türk yargısının bu alçaklara en ağır cezayı vereceğinden şüphemiz yok. 15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız."

Kahramankazan çadırına yoğun ilgi

Kahramankazan Belediyesi’nce cezaevi girişine kurulan çadırlarda duruşmayı takip eden vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Kahramankazanlıların darbeci hainlere karşı verdiği destansı mücadeleyi ve şehit ve gazilerin yaşam öykülerini anlatan dergi ve kitaplar dağıtıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.