Çankaya Evi kimliği kazanan 100. Yıl Çankaya Evi açıldı

Çankaya Evi kimliği kazanan 100. Yıl Çankaya Evi açıldı
Çankaya Belediyesi yatırım rekorlarına bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşadı. İşçi Blokları Mahallesi’nde vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacak birimleriyle en büyük Çankaya Evi kimliği kazanan 100. Yıl Çankaya Evi açıldı.

Çankaya Belediyesi yatırımlarına her geçen gün yenilerini eklerken 21. yüzyılın Halkevleri olarak nitelediği Çankaya Evlerine bir yenisini daha ekledi. İşçi Blokları Mahallesi’nde yenilenen ve kent meydanı havasına bürünen pazaryerinin ardından vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasına olanak sağlayan 100. Yıl Çankaya Evi de hizmete girdi.

En büyük Çankaya Evi olan 100. Yıl Çankaya Evi; 3 katı, 7 dersliği, Baharevi, çok amaçlı salonu, kütüphanesi, üniversite öğrencilerinin ücretsiz yararlanabileceği çamaşırhanesi, terası ile vatandaşların birçok sosyal aktiviteyi bir arada yapabileceği yaşam alanına dönüştü.

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ BİR BİR TUTUYORUZ

Çankaya Evlerinin yeni Halk Evleri olduğunu hatırlatan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, seçilmeden önce mahalleyi ziyarete geldiğinde birkaç söz verdiğini ve o sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Mahalleyi ziyaretinde pazaryerinin yenilenmesi ile mahalleye tüm ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir merkez yapma sözü verdiğini belirten Taşdelen, “Vatandaşlarımız için meslek edindirme kurslarının yer aldığı, emeklilerimizi kahveye gitmeye mecbur bırakmayacak, üniversite öğrencilerinin ders çalışabileceği ve çamaşırlarını yıkayabilecekleri, taziye ve toplantılarımızı gerçekleştireceğimiz bir yer olmasını tasarladık ve hepsinin içinde olduğu bu binayı yaptık. Ben buradan sevgili muhtarım Ayşegül Hanım’a teşekkür etmek istiyorum, bize bu binayı yapmamız konusunda ısrar ettiği için. Ve Ayşegül Hanım şahsında sizlere de teşekkür etmek istiyorum. Burası aydınlık bir mahalle, direnen bir mahalle, emeği simgeleyen, hoşgörüyü simgeleyen, insan haklarını simgeleyen, Mustafa Kemal’i simgeleyen bir mahalle” diye konuştu.

ÇANKAYA PARKI’NIN ADI UĞUR MUMCU PARKI OLACAK

Yatırımları anlatan bir broşür bastırdıklarını dile getiren Taşdelen, “Broşürümüzde Eylül’ün 7’sinden Aralık’ın 23’üne kadar 23 açılış, 2 temel atma olmak üzere 25 etkinliğin programı var. Bu broşür çalışan bir belediyenin broşürü, bu broşür gösteriyor ki, biz hem çalışan bir belediye hem halkıyla iç içe olan bir belediye hem belediyenin kaynaklarını halkına döndüren bir belediye hem de Atatürkçü ve sosyal demokrat bir belediyeyiz. Çünkü biz yola çıkarken şunu söyledik, ‘belediyecilik sosyal demokratların işidir’, bizim bunu kanıtlamak gibi bir mecburiyetimiz var, neden çünkü biz Çankaya’yız. Biz Türkiye’nin en büyük ilçesiyiz. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesiyiz. Onun için çok çalışıyoruz. Buradan sizlere bir müjde de vermek istiyorum, sınırlarız içinde yer alan ve içerisinde Biyolojik Gölet, Pony Park ve Teknoloji Evi’nin bulunduğu Çankaya Parkı’nın ismini Uğur Mumcu Parkı olarak değiştiriyoruz. Çünkü Atatürkçülerin unutulmadığını göstermemiz lazım” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen açılışa, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, İşçi Blokları Mahalle Muhtarı Ayşegül Emekci ile çevre mahallelerin muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreninde, Çankaya Belediyesi temizlik işleri çalışanlarının çöpten topladıkları parçaları, konteynırlara monte ederek yaptıkları yeni müzik aletlerini notayla buluşturdukları ve kendilerine “Grup Teneke Temizliğin Ritmi” ismini veren orkestranın konseri de büyük beğeni topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.