En Çok Tercih Edilen Aşılı Ceviz Fidanı Çeşitleri ile Yüksek Verime Ulaşma

En Çok Tercih Edilen Aşılı Ceviz Fidanı Çeşitleri ile Yüksek Verime Ulaşma
Aşılı ceviz fidanı son dönemlerde üreticiler tarafından yoğun bir ilgi ile karşılanan fidan türü olmuştur. Bunun nedeni üreticilerin her durumda verim elde edecekleri üretim yapma isteğidir.

Bu nedenle de tüm üreticiler aşılı fidan ekimini tercih eder. Bu sayede normalden çok daha fazla bir şekilde meyveden verim elde edebilirler. Hem zaman hem de ürün olarak sağladıkları bu fayda nedeni ile tüm üreticilerin tercihi aşılı ceviz fidanlarıdır. www.chandlercevizfidani.com.tr web sitesinden elde ettiğimiz bilgilere göre en çok bilinen aşılı ceviz fidanı türleri Chandler, fernor, fernette, franquette, pedro, ronde ve howard olarak bilinmektedir.

Ceviz, sağlık için oldukça yararlı bir besindir. Uzmanlar tarafından ceviz tüketimi oldukça yararlıdır. Ancak ceviz genellikle üretilip satışa sunulan bir meyve değildir. Kendi halinde olan ağaçlardan elde edilir. Bu durum da ceviz fiyatlarının oldukça artmasına neden olmaktadır. Ceviz fiyatlarındaki bu artış ve Türkiye’nin dünya ceviz üretiminde ön sıralarda yer alması gibi sebepler sonucunda Tarım Bakanlığı da olaya el atmıştır. Tarım Bakanlığı, son yıllarda ceviz üretimi geliştirecek çalışmaları desteklemektedir. Bu doğrultuda da ceviz fidanı almak isteyen pek çok üreticiye bu alanda da kolaylık sağlamaktadır. Ceviz fidanı konusunda sağladığı kolaylık sayesinde de ceviz üretiminde bir artış oluşturulmak istenmektedir. Ceviz fidanı tercihinde öncelikli olan aşılı ceviz fidanıdır. Bunun nedeni oldukça fazla bir şekilde verim elde etmektir. Üstelik ürün veriminde zaman kısaltması da aşılı ceviz fidanı sayesinde sağlanır.

Aşılı ve aşısız olarak bulabileceğiniz ceviz fidanları arasında pek çok fark vardır. Özellikle zaman farkı ortaya çıkar. Aşılı bir ceviz fidanı ekildikten sonra bir ya da iki yıl içerisinde ürün verir. Tam anlamıyla üretime geçmek için 5 yıl beklemek yeterli olacaktır. Ancak aşısız bir ceviz fidanı için çok daha uzun bir süre beklemek gerekir. İyi bir şekilde verim alabilmek için 10 ile 15 yıl arasında beklemek gerekmektedir.

En Çok Tercih Edilen Aşılı Ceviz Fidanı Türü

Piyasada en çok bilenen ve revaçta olan aşılı ceviz fidanı türü kesinlikle chandler ceviz fidanıdır. Dikildiği ilk yılda meyve vermeye başlayan bu aşılı ceviz fidanı türü Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki fidan yetiştirici firmalardan temin edilebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.