Altındağ Belediyesi’ne bağlı Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencileri, “Çocuk Hakları” ile ilgili etkinlik düzenledi

Altındağ Belediyesi’ne bağlı Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencileri, “Çocuk Hakları” ile ilgili etkinlik düzenledi
Dünya Çocuk Hakları Günü’nde duyarlılığını gözler önüne seren çocuklar, önce haklarını öğrendi daha sonra birbirinden farklı etkinliklere imza attı.

Biz de varız’ dediler

Karapürçek Sezai Karakoç Gençlik Merkezi’nde düzenlenen Dünya Çocuk Hakları Etkinliği’ne 4. Sınıf öğrencileri katıldı. Altındağlı minikler, etkinlik hazırlıklarına günler öncesinden başladı. Yaptıkları araştırmalar sonucunda hem kitaplardan hem de internetten haklarını öğrenen çocuklara, öğretmenleri ve aileleri büyük destek verdi.

Henüz 4. sınıfa giden çocuklar, haklarını bir kâğıda yazdı ve diğer arkadaşlarıyla paylaştı. Altındağlı minikler, bu sayede öğrendikleri bilgileri arkadaşlarına aktararak paylaşmanın önemine dikkat çekti. Çocuk hakları, çocuk oyunlarına da yansıdı. Haklarını öğrenen Altındağlı çocuklar, farkındalık yaratmak için ellerini boyaya batırıp panoya sürdü. Bu davranışlarıyla ‘Biz de varız’ mesajı veren çocuklar, renkli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.