İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA ( 24 Ekim - 29 Ekim 2017 )

İSTANBUL DEVLET TİYATROSU’NDA BU HAFTA ( 24 Ekim - 29 Ekim 2017 )
İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta ikisi çocuk oyunu olmak üzere dokuz oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

24 Ekim - 29 Ekim 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar Günün Çorbası, Avrupa, Nehrin Solgun Yüzü, Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, #Cehennem, Profesyonel ve Gulyabani ile çocuk oyunları Sihirli Keman ve Purnima ve Sırlar Ormanı olacak.

24 Ekim - 29 Ekim 2017 haftasında sahnelenecek oyunların konuları ise şöyle:

Günün Çorbası (Müzikal), Cevahir 1 Sahnesinde

Todd Mueller ve Hank Boland'ın yazdığı, müzikleri Gregg Opelka'ya ait müzikalin çevirisi ve rejisi Taner Tunçay'a, dramaturjisi Selen Korad Birkiye'ye ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında ise İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Koreografisini Seda Özgiş'in, müzik direktörlüğünü Melikcan Zaman'ın yaptığı müzikal Amerika'da tabloid gazetelere karşı tiraj kaygısında olan bir gazetenin Pulitzer ödüllü muhabirinin ünlü bir restorana "günün çorbası"nın sır gibi saklanan tarifini ele geçirmek üzere gönderilmesiyle başlayan romantik bir müzikal komedi. Oyundaki karakterlere Ozan Uçar, Nermin Koçak Tunçay, Onur Ertaman, Selmin Artemiz, Gözde Türker, Aykan Aydın, Seza Yeğin, Aykut Söyük, Vehbi Akıntürk, Gülçin Arslan, Gizem Genç ve Orhan Ergiol hayat veriyor. Günün Çorbası müzikali 29 Ekim Pazar gününe kadar Cevahir 1 sahnesinde temsillerine devam edecek.

Avrupa, Cevahir 2 Sahnesinde

David Greig'in yazdığı, Hakan Silahsızoğlu'nun çevirisini yaptığı, Mehmet Birkiye'nin yönettiği Avrupa oyunu 24-28 Ekim tarihleri arasında Cevahir 2 sahnesinde temsillerine devam ediyor. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Yakup Çartık, koreografide ise Alpaslan Karaduman imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Fırat Akarcalı'ya ait. Avrupa oyununda, toplumsal ve ekonomik açıdan çürümeye yüz tutmuş bir sınır kasabasına gelen iki kaçak mültecinin, ülkelerindeki savaştan kaçarken ekonomik sorunların yerli halk üzerinde yarattığı gerilimin kurbanlarına dönüşmeleri anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Salih Dündar Müftüoğlu, Atilla Şendil, Eylem Yıldız, Umut Tabak, Gülşah Fırıncıoğlu, Ferdi Alver, Gökay Akgör, Hakan Yeni, Zuhal Acar, Burak Çiçek, Ferit Çelik ve Ahmet Armutlu hayat veriyor. Avrupa oyunu, 28 Ekim Cumartesi gününe kadar Cevahir 2 Sahnesinde temsillerine devam edecek.

Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, Taksim Küçük Sahne'de

Hanoch Levin'in yazdığı, Nermin Saatçioğlu'nun çevirisini yaptığı, Kerem Ayan'ın yönettiği Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş, 24 Ekim'den itibaren Küçük Sahne'de izlenebilir. Oyunun dekor tasarımında Işın Mumcu, Kostüm tasarımında Mihriban Oran, ışık tasarımında ise Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Balcı'ya ait. Oyundaki karakterlere Musa Uzunlar, Ülkü Duru ve İşdar Gökseven hayat veriyor. Evliliklerinden sıkılmış bir çift olan Yona ve Leviva'nın birbirlerini ve evliliklerini sorgulamalarını kara mizahla anlatan oyun 29 Ekim'e kadar temsillerine devam edecek.

Nehrin Solgun Yüzü, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Nick Stafford'un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü 28 Ekim Cumartesi günü prömiyer yapıyor. Dekor ve kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için, şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor. Nehrin Solgun Yüzü 28 Ekim Cumartesi günü Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

#Cehennem, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Jennifer Haley'in yazdığı, Gülay Gür'ün çevirisini yaptığı oyunun rejisörü Metin Belgin. Dekor Tasarımında Hakan Dündar, kostüm tasarımında Ceren Karahan, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunan oyunun dramaturgu Şafak Eruyar. Oyun, düşüncelerimizi kodlayan, yaşamı gerçeklikten koparan ve şiddet dürtüsünü tetikleyen sanal dünyanın gelecekte duygularımızı da ele geçirme olasılığını bilim kurgu atmosferinde tartışıyor. Oyundaki karakterlere Metin Belgin, Simay Tuna, Ahmet Somers, Bahadır Buyruk ve Aslı Büşra Sarınç hayat veriyor. #Cehennem, 24 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

Profesyonel, Kozyatağı Kültür Merkezinde

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovaçeviç'in oyunu Profesyonel yedi yıldır İstanbul Devlet Tiyatrosunda temsillerine devam ediyor. Başar Sabuncu ve Bilge Emin'in Türkçeye kazandırdığı oyunun rejisörü Işıl Kasapoğlu. Dekor tasarımında Nurettin Özkönü, kostüm tasarımında Gülümser Erigür, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunan oyunun müzikleri Cenap Oğuz'a ait.40 yaşlarında bir edebiyat adamı ile bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikayesini anlatan oyunda karakterlere Bülent Emin Yarar, Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli ve Cenap Oğuz hayat veriyor. Profesyonel oyunu 24 Ekim-29 Ekim tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezinde izlenebilir.

Gulyabani, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Metin Arslan'ın, Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın aynı adlı eserinden oyunlaştırdığı ve yönettiği Gulyabani oyununun dekor tasarımında Ethem İzzet Özbora, kostüm tasarımında Esra Selah, ışık tasarımında Yakup Çartık imzası bulunmakta. Müzikler Erkin Hadimoğlu ve Ender Gündüzlü'ye, koreografi Irving Resurreccion'a ait. Oyunda cinlerin ve perilerin cirit attığı söylenen köşke hizmetçilik için giden saf ve temiz yürekli Muhsine, kendisini ahlaksız bir oyunun içinde bulur. Yanlış öğretilerin, cehaletin ve geleneklerin girdabından kendini ve beraberindeki diğer kadınları kurtarmaya çalışır. Oyunda Ali Fuat Çimen, Elif Nutku ve Mehlika Balkan'ın da yer aldığı kalabalık bir oyuncu ve dansçı kadrosu da bulunuyor. Gulyabani oyunu 27-28 Ekim tarihlerinde Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNLARI

Sihirli Keman, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Aristide Christian Charpentier'in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan tarafından Türkçeye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara'nın yaptığı çocuk oyunu 29 Ekim Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules'e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques'ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.

Purnima ve Sırlar Ormanı, Cevahir 2 Sahnesinde

Handan Ergiydiren Doğan ve Günay Ertekin'in yazdığı, yönetmenliğini Handan Ergiydiren Doğan'ın yaptığı çocuk oyunu Purnima ve Sırlar Ormanı 29 Ekim Pazar günü Cevahir 2 Sahnesinde izlenebilir.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Güzeller güzeli Hint prensesi Purnima, Wenteka dağlarının ardındaki Indra nehrinin suyundan içerek sonsuz güzelliğe kavuşulabileceğini öğrenir. Hemen yollara düşer ve sırlarla dolu ormandan geçerek Indra'ya ulaşmaya çalışır. Bu yolculuk sırasında bir sürü hayvan dostu olur, onlardan bir sürü ibret hikâyesi dinler ve sonunda Indra nehrine ulaşır. Bakalım Purnima sonsuz güzelliğe kavuşabilecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.