Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ne üye çocuklar, buram tarih kokan Amasra’yı ziyaret etti

Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ne üye çocuklar, buram tarih kokan Amasra’yı ziyaret etti
11 yıldır Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tarafından, büyük bir özen ve hassasiyetle devam ettirilen kültür turlarına bir yenisi daha eklendi. Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ne üye çocuklar, buram tarih kokan Amasra’yı ziyaret etti.

2 Ay sürecek olan Amasra gezisi kapsamında Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezlerine üye 800 genç Amasra’yı ziyaret edecek.

Tarih kokan yolculuk

İlk etapta, Altındağ Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren Zübeyde Hanım ve Nuri Pakdil Gençlik Merkezlerine üye yaşları 10 ile 18 arasında değişen 90 gençAmasra’yı ziyaret etti. Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenenkültür turu kapsamında Amasra’ya giden gençler tarih kokan bir yolculuk yaptı. Otobüste uzman tur rehberleri tarafından yolculuğun ilk anlarından itibaren Anadolu’nun ve Amasra’nın tarihi anlatıldı.

Amasra’yı tanıdılar

Tarihi ve doğal güzellikleri tek tek gezerek yerinde gören Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezlerine üye gençler ilk önce Amasra Kuş Kayası Yol Anıtını ziyaret etti. Daha sona Bakacak Tepesi’nden Amasra’yı seyrettiler. Tekne turuna da çıkan gençlerAmasra’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bu kez denizden seyrettiler. Turlarına devam eden AltındağlılarBedesten, Kale İçi, Ağlayan ağaç, Tavşan Adası,Amasra Kültür ve Sanat Evi’ni de ziyaret etti. Altındağ Belediyesi tarafından en ince ayrıntısına kadar düşünülerek düzenlenen gezide,uzman rehberler tarafından turun her anında çocuklara tarihi yapılar en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

Altındağ Belediyesi, gençlere unutulmaz bir gün yaşattı

Altındağ Belediyesi gençleri doğal güzelliği ile adından söz ettiren İnkumu’na götürmeyi de unutmadı. Gençlik Merkezlerine üye çocuklar İnkumu sahilinde yürüyüş yapıp arkadaşları ile güzel vakit geçirdi. Bol bol hatıra fotoğrafı da çekinen gençler tarih ve doğal güzelliklerle doluunutulmaz bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

“Amasra’yı görmek beni çok mutlu etti”

Altındağ Belediyesi Nuri Pakdil Gençlik Merkezi üyesi 13 yaşında ki Burak Demirhan, düzenlenen kültür gezisi ile ilgili duygularını şöyle ifade etti; “Amasra’ya gideceğimi öğrenince çok mutlu oldum.Yolculuğumuz boyunca bize Amasra ve Türk tarihi anlatıldı”

“Gençlik Merkezleri beni sanatla tarihle buluşturdu”

Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi üyesi Talha Şahin, gençlik merkezlerinin hayatını değiştirdiğini ifade etti. Şahin, “ Gençlik Merkezlerine üye olduktan sonra birçok kursayazıldım. Bu merkezlerde sanatla tarihleiç içeyiz. Gençlik merkezlerine yazıldıktan sonra okuldaki notlarım da yükseldi. Şimdi ise beni Amasra’ya getirdiler. Gençlik merkezleri sayesinde hayallerimi yaşıyorum “ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.