ÇEVKO Vakfı, Ankara'da İklim Değişikliğiyle Mücadele Konferansı düzenliyor

ÇEVKO Vakfı, Ankara'da İklim Değişikliğiyle Mücadele Konferansı düzenliyor
ÇEVKO Vakfı, BM Zirvesi'nin ardından Ankara'da İklim Değişikliğiyle Mücadele Konferansı düzenliyor.

Ülkemizde sürdürülebilir geri kazanım sisteminin gelişimine öncülük eden ÇEVKO Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı, Türkiye’nin en üst düzeyde temsil edildiği BM İklim Eylemi Zirvesi’nin ardından düzenlediği konferansta Kamu, Özel Sektör, STK ve Akademik Kurum temsilcilerini bir araya getiriyor.

Sürdürülebilir çevre, insanlığın bugününü ve geleceğini en çok ilgilendiren konu olma özelliği taşıyor. Dünyamız ve dünya üzerindeki yaşamın varlığı, çevrenin sürdürülebilir olmasına bağlı. Sürdürülebilir çevre açısından en büyük tehdit ise, dünyanın karşı karşıya bulunduğu en önemli sorun şeklinde tanımlanan iklim değişikliği olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de düzenlenen ve Türkiye’nin en üst düzeyde temsil edildiği BM İklim Eylemi Zirvesi’nde, iklim değişikliği konusunda atılması zaruri hale gelen adımların önemi bir kez daha ortaya konulduğunu ifade eden ÇEVKO Vakfı Genel Sekreteri Mete İmer, “İklim değişikliği ile mücadelede en önemli konu başlıkları arasında, devletlerin yanında, sanayinin sorumlulukları ve sıfır atık vizyonu yer alıyor. ÇEVKO Vakfı / Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadelesi, Sanayinin Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Çalışmaları Konferansı bu alanda BM Zirvesi sonrası bu alanda ilk önemli etkinlik olarak gerçekleşecek” dedi.

İklim değişikliği ile mücadelede, özel sektör kuruluşlarına önemli sorumluluklar düştüğünü ifade eden Mete İmer, “Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, ülkemizin iklim değişikliği ile mücadelesi ile ilgili çok önemli mesajlar veriyor. Kendisi özel sektörün endüstriyel dönüşüm yolunda en önemli paydaşlar arasında yer aldığını ifade ettiler. Kendisinin görüşleri, kamu, özel sektör ve akademik kurum temsilcilerinin katılımı ile düzenlenecek olan konferansımıza büyük katkı sağlayacak.

Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık çalışmalarının, ülkemizde ve dünyada endüstriyel süreçler arasında öncelikli yer almasının, bu alanda sürekli bilgi paylaşımı ve koordinasyonun çok önemli olduğu görüşündeyiz”, şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Baş Müzakerecisi Sayın Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın, ÇEVKO Vakfı / Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadelesi, Sanayinin Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Çalışmaları Konferansı’na katılarak, “Türkiye'nin İklim Değişikliği ile Mücadelesi” konulu bir konuşma yapması planlanıyor.

İklim değişikliği ile mücadelenin, dünya çapında en önemli gündem maddeleri arasında yer alması gerekliliğine dikkat çeken Mete İmer, “Sayın Bakan Yardımcısı’nın makalesinde ifade etmiş olduğu üzere, iklim değişikliğinin artan sıklıkta ve şiddette karşı karşıya geldiğimiz etkileri, toplumların bu alanda acil ve etkin adımları, en kısa zamanda atmasını zorunlu kılıyor. Sayın Birpınar’ın ifade ettiği gibi insanlık, üzerinde yaşadığı dünyanın geleceğini, iklim değişikliğinin yıkıcı etkilerinden kurtarmak için, bizzat kendisine karşı çetin bir yarışa girmiş durumda. İklim değişikliğinin giderek büyüyen etkilerinin önüne geçecek adımları atmaktan ve gerekli değişimlere uyum göstermekten başka bir çaremiz yok. Bu yolda iş birliğini sağlayan her bir etkinlik büyük önem taşıyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Muhammet Ecel’in de katılacağı Türkiye’nin İklim Değişikliği ile Mücadelesi, Sanayinin Sürdürülebilirlik ve Sıfır Atık Çalışmaları Konferansı’nda, BM Zirvesinde ele alınan konular dahilinde ülkemizde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi paylaşılacak.

ÇEVKO Vakfı İklim Değişikliği ve Sürdürülebilirlik (İDS) Çalışma Grubu üyesi sanayi kuruluşlarının gerçekleştirdikleri öncü çalışmalar hakkında örneklerin de aktarılacağı etkinlikte, ülkemizde atıkların iklim değişikliği üzerindeki etkileri, akademisyenlerin görüşlerini dile getirecekleri bir panelde ele alınacak.

ÇEVKO Vakfı İDS Çalışma Grubu, ülkemizin önde gelen kuruluşları arasında yer alan BP, Coca-Cola İçecek, L’Oreal Türkiye, Mey Alkollü İçkiler, Migros, Akçansa, Erikli Su, PepsiCo, Pınar Su, Procter and Gamble, Unilever’den oluşuyor.

Bu alanda önemli çalışmalara imza atan akademisyenlerin de katılacağı etkinliğe, piyanodaki üstün yetenekleriyle uluslararası yarışmalarda başarılar elde eden ve küresel iklim değişikliğine dikkati çekmek için "Haykırış" isimli bir eser besteleyen 9 yaşındaki Arya Su Gülenç de katılacak ve bestesini canlı olarak seslendirecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.