15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası, Ankara Sincan’da görülüyor

15 Temmuz hain darbe girişimine yönelik en kritik dava olan Akıncı Üssü davası, Ankara Sincan’da görülüyor
Sincan Belediyesi davayı takip etmek isteyen şehit aileleri ve gazileri yalnız bırakmıyor. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın talimatıyla Sincan Cezaevi Yerleşkesinin önüne kurulan stantlarda vatandaşa destek veriliyor..

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan dava Sincan’da görülüyor. Hain darbe girişiminden sorumlu 486 sanığın yargılanacağı davayı şehit aileleri, gaziler ve on binlerce vatandaş takip ediyor.15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde olduğu gibi dava sürecinde de Sincan Belediyesi vatandaşı yalnız bırakmıyor. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’nın da özenle takip ettiği bu süreçte bütün imkânlar seferber ediliyor.

Başkan Tuna’nın talimatıyla kurulan stantlarda çay ve su gibi temel ihtiyaçlar sağlanıyor. Ayrıca sabah, öğle ve akşam saatlerinde sıcak çorba ikramında bulunuluyor. Böylece davayı takip eden şehit aileleri, gaziler ve vatandaşlara kolaylık sağlanıyor. Sadece maddi olarak değil aynı zamanda manevi olarak da misafirlerinden desteğini esirgemeyen Sincan Belediyesi, şehit ailelerini ve gazileri yalnız bırakmıyor.

“BU DAVA MİLLETİN DAVASI”

Sabahın ilk saatlerinde Sincan Cezaevi Yerleşkesinin önüne giden Başkan Tuna on binlerce vatandaş ile beraber Akıncı Üssü davasını takip ediyor. Bu dava milletimizin davası diyen Başkan Tuna davayı titizlikle takip ettiğini söyledi. “Sincan’da görülen bu dava 15 Temmuz hain darbe girişiminin en kritik davalarından biri. Sadece Ankara’dan değil ülkemizin dört bir yanından binlerce vatandaşımız, milli iradeye sahip çıkmaya, hainlerin yüzüne tükürmeye Sincan’a davayı takip etmeye geliyor. Bizler bu dava süreci boyunca ve bundan sonraki davalarda da gerek maddi gerekse manevi olarak imkânlarımız ölçüsünde yanlarında olmaya çalışacağız. Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi yalnız bırakmayacağız. Ümit ediyoruz ki bu hainler hakkettiği en ağır cezayı bulacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.