Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, 700’e yakın engelli vatandaşın sorununu çözmesinde yardımcı oldu

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi,  700’e yakın engelli vatandaşın sorununu çözmesinde yardımcı oldu
Engelli vatandaşlara bir yıldır danışmanlık hizmeti veren Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, 700’e yakın engelli vatandaşın sorununu çözmesinde yardımcı oldu.

Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi, sosyal haklarından haberi olmayan ilçe sınırlarındaki engellilere, hayatı sevdirmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için kucak açtı.

Gelemeyecek durumda olan engelliler unutulmadı

Sadece danışmanlık hizmeti almak için belediyede bulunan Engelliler Birimi’ne gelen vatandaşları değil gelemeyecek durumda olan engellileri de unutmayan yetkililer, gelemeyecek durumda olan vatandaşları araçla evlerinde aldırdı ya da evlerine giderek yerinde danışmanlık hizmeti verdi.

Danışmanlık hizmeti kapsamında emekli aylıkları, sağlık sigortaları, sosyal haklar, staj yönlendirmeleri, EKPSS başvuruları, belediye müdürlüklerinde takip gerektiren işler, bürokratik işlemler gibi konularda engellilerin sorunları çözüldü.

Çoğunun sosyal haklarından haberi yok

Engelli vatandaşların büyük çoğunluğunun sosyal haklarındanhaberi olmadığını belirten Engelliler Birimi yetkilileri “Engelli yurttaşlarımız engel durumlarından dolayı maalesef kendilerini yalnız hissediyorlar. Birçok sosyal haklarından haberdar bile değiller. Kime gideceklerini, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizler her konuda yol göstermeye hazırız” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.