İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta (31 Ocak–05 Şubat 2017)

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta (31 Ocak–05 Şubat 2017)
İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 6 yetişkin oyunu ve 4'de çocuk oyunla seyirci karşısına çıkıyor.

31 Ocak – 05 Şubat 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunlar,Coriolanus, Eğer Bu Bir Film Olsaydı, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, Hamlet, Huzur ve Bersisa ile çocuk oyunları LayLayLom, Savaş Çiçekleri, Çiçeğim Solmasın ve Sihirli Keman.

31 Ocak – 05 Şubat 2017 tarihleri arasında sahnelenecek oyunların konu, kast ve bilgileri şöyle:

CoriolanusCevahir Salon 1'deWilliam Shakespeare'in yazdığı Özdemir Nutku'nun çevirdiği, MalcolmKeithKay'in yönettiği Coriolanus İKSV Tiyatro Festivalindeki gösterimlerinin ardından İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde. Tolga Evren'in yönetmen yardımcılığını üstlendiği yapımda, Dramaturgi de Yeşim Gökçe, Dekor Tasarımında Behlüldane Tor, Giysi Tasarımında Medine Yavuz Almaç, Işık Tasarımında Önder Arık ve Koreografi de ise Tamer Serkan Subaşı imzası var. Soylu bir savaş kahramanı olan Coriolanus, suç işlemediği halde utanç verici duruma düşürülerek, politikacılar ve halk tarafından cezalandırılışını konu edinen yapım 31 Ocak'tan itibaren Cevahir Salon 1'de izlenebilir. Oyunda karakterlere ise Tolga Evren, Deniz Ulaş Tansel Öngel, Fatih Dokgöz, Ece Okay, Eylem Yıldız, Özgür Yalım, Cengiz Daner, Salih Dündar Müftüoğlu, Deniz Akel, Duygu Sarışın, Ceren Bekdemir, Kutay Şahin, Diren Coşkun, Tamer Serkan Subaşı, Can Albayrak, Burak Öner, Erdem Sazak, Yahya Akgün, Dinçer Simsar, Kadir Çelik, Mukaddes Kurmuş, Müzeyyen Durgun, Tuğçe Tanıl, Çağla Buldak, Ferhat Akgün, Onur Kurşun, Gökçe Aktaş, Hakan Dülger, Yıltan Kahraman, Ergün Metin, Ozan Yılmaz, Emin Ayanoğlu, Şenol Yaz, Gökhan Yıldırım, Naime Önal can veriyor.

Eğer Bu Bir Film Olsaydı Cevahir Salon 2'deYugoslavya'da 1992 yılında yaşanan savaşı anlatan "Eğer Bu Bir Film Olsaydı" adlı oyun, 4 Mart 2015'teki prömiyerinin ardından gösterimlerine devam ediyor. Bosna Hersek'in bağımsızlığını ilan ettiği, Saraybosna'nın kuşatma altında olduğu dönemi yaşayan Ziriç ailesinin hikayesinin ele alındığı oyun, Cevahir Salon 1'de izleyiciyle buluşacak. Bu çarpıcı oyunu, Almirİmsireviç yazarken Bilge Emin çevirdi ve de yönetti. Dekor Tasarımını Nurettin Özkönü'nün, Giysi Tasarımını Nalan Alaylı'nın, Işık Tasarımını Serhat Akın'ın ve Müziğini de Çağrı Beklen'in yaptığı oyunda Burak Şentürk, Mine Tüfekçioğlu, Burak Altay, Gönen Aykaç, Barış Bağcı, Berk Sezenler, Emre Yeşilöz ve Gürşen Eren rol alıyor. Eğer Bu Bir Film Olsaydı 31 Ocak - 4 Şubat tarihleri arasında Cevahir Salon 2'de izlenebilir.

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı Küçük Sahne'deİstanbul Devlet Tiyatrosu'nun büyük ilgi gören oyunu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı izleyiciyle buluşmaya devam ediyor. Ali CüneydKılcıoğlu'nun yazdığı, Elif Erdal'ın rejisörlüğünü üstlendiği ve Berkay Tulumbacı'nın müthiş performansıyla göz doldurduğu İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 31 Ocak -05 Şubat 2017 tarihleri arasında Küçük Sahne'de izleyiciyle buluşuyor. Dramaturg olarak Günay Ertekin imzası olan oyunun, Dekor Tasarımını ve Giysi Tasarımını Suzan Erbilgin, Işık Tasarımını Akın Yılmaz, Yönetmen Yardımcılığını ise Dilek Güven yaptı.

Hamlet Üsküdar Tekel Sahnesi'ndeWilliam Shakespeare’in en çok oynanan oyunlarının başında gelen Hamlet'i bir de tek kişillik olarak Işıl Kasapoğlu rejisiyle izleyin. Oyunun dekor ve giysi tasarımı Hakan Dündar'a, ışık tasarımı Cem Yılmazer'e ait. Oyuncu olarak da Bülent Emin Yarar tek kişilik performansıyla göz doldurmakta. Hamlet, 1,3,4 ve 5 Şubat'ta Ocak'tan itibaren Üsküdar Tekel Sahnesi'nde izleyiciyle buluşuyor.

Huzur Üsküdar Stüdyo Sahnesi'ndeTiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın, yazar Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından uyarladığı Huzur, gösterimlerine devam ediyor. Üsküdar Tekel Stüdyo Sahnesi'nde 4 Ekim 2016'da prömiyer yapan oyunun Yönetmeni M.Nurullah Tuncer. Oyunda, Nimet İyigün Nalbant, Selen Nur Sarıyar, Ozan Özcan, Burak Çağlar, Göze Şenol, Yusuf Can Sancaklı, Kıvanç Kürkçü, Necmettin Amaç, Gökhan Türkal, Burcu Bahar Aydın, Rana Büyükyılmaz, Tolga Kortunay, Damla Ece Dereli, Kubilay Karslıoğlu, Hakan Elmasoğlu ve Orkun Gülşen rol alıyor. Hasan Kiriş'in sokak çalgıcısını canlandırdığı oyunun Dekor Tasarımını Behlüldane Tor, Kostüm Tasarımını Şirin Dağtekin, Müziğini Orhan Enes Kuzu, Koreografi İlyas Odman, Işık Tasarımını Önder Arık üstleniyor, oyunun Sahne Amiri ise Emre Emin Aravi.

Uluslararası 5. Geleneksel Tetova Tiyatrosu Festivali'nde M. Nurullah Tuncer'in en iyi yönetmen ödülünü kazandığı ve Damla Ece Dereli'nin de en iyi kadın oyuncu ödülünü kucakladığı bu çarpıcı oyunda, İkinci Dünya Savaşının çıkmasına saatler kala hasta yatağında yatmakta olan kuzeni İhsan’ın ilaçlarını yaptırmak üzere dışarı çıkan ve ilaçların hazırlanmasını beklerken girdiği eskici dükkanında, geçirdiği son bir senenin olaylarının canlandığı Mümtaz'ın huzuru arayışı konu ediliyor. Huzur, 31 Ocak, 2 Şubat ve 4 Şubat'ta Üsküdar Stüdyo Sahnesi'nde izlenebilir.

Bersisa Küçükçekmece DT Sahnesi'ndeBersisa Küçükçekmece DT Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşuyor. Boğaç Babür Turna ve Gülebru Turna'nın yazdığı oyunu Gülebru Turna aynı zamanda yönetiyor da. Dramaturg olarak Volkan Taha Şeker imzası bulunan oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, giysi tasarımını Derya İnci, ışık tasarımını ise Serhat Akın yaptı. Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunda karakterlere, Erdoğan Aydemir, Eray Cezayirlioğlu, Can Sözeri, Hakan Güngör , Ozan Uz, OnuryayEvrentanAtasalihi, M.Zeynep Aytekin, Metehan Kuru, Zekayi Metin, Nilay Gök, Mehmet Konu, Hayrettin Mutlu, İbrahim Cem Tek , İmren Şengel, Özge Sivrikaya, İpek Şen, Tuğba Begde hayat veriyor. Oyun, 3 ve 4 Şubat'ta Küçükçekmece DT Sahnesi'nde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNLARI

Çiçeğim Solmasın Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde

Kerem Gökçer yazdığı Duygu Gökhan'ın yönettiği Çiçeğim Solmasın adlı çocuk oyunu 4 Şubat'ta kentiçi etkinlik kapsamında Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde saat 11:00 ve 14:00'te küçük izleyicilerle buluşuyor. Candan Günay'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Arık'ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Gülin Sezen Aray, Ayça Zeynep Genç, Fatih Zenginoğlu, Gökhan Doğrusoy, Metin Avcı, Kübra Bayraktar, İlknur Şaşmazer, Özlem Karataş , Serdar İnan, Ömer Yalta rol alıyor.

LayLayLom Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde ve Cevahir Salon 2'deÇocuk oyunu LayLayLomkentiçi etkinlikler kapsamında Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde ve Cevahir Salon 2'de miniktiyatroseverlerle buluşuyor. Sevgi Sakarya Cengiz'in yazdığı oyunu Ece Okay yönetiyor. Oyunun kostüm ve dekor tasarımını Candan Günay, ışık tasarımını ise Akın Yılmaz yaptı. Dans düzenini İnesKiremitçi'nin yaptığı oyunun oyuncu kadrosunda Engin Delice, Bengisu Karahan, Merve Çağla Kuru, Yıltan Kahraman, Vehbi Akıntürk, Alparslan Aydın, Handan Ölçener, Dinçer Simsar, Hakan Dülger, Ezgi Baykal, Meriç Akay, LalizerKemalooğlu, Tilbe Taşlı, Erdem Sazak ve Gökçe Aktaş rol alıyor. LayLayLom, 31 Ocak'ta saat 11:00 ve 13:00 'te Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde ve 5 Şubat'ta da saat 13:00 Cevahir Salon 2'de küçük izleyicilere keyifli anlar yaşatacak.

Sihirli Keman Sefaköy Kültür Merkezi'ndeAristideChristianCharpentier yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan'ın dilimize kazadırdığı, Ebru Kara'nın yönettiği Sihirli Keman adlı çocuk oyunu gösterimlerine devam ediyor. Nalan Alaylı'nın giysi ve dekor tasarımını, Akın Yılmaz'ın da ışık tasarımını yaptığı oyunda, Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan, Melih Pamukçu rol alıyor. Bu eğlenceli oyun kentiçi etkinlik kapsamında 4 ve 5 Şubat'ta Sefaköy Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Savaş Çiçekleri Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'ndeGülşah Gülebenzer yazdığı Levent Niş'in yönettiği Savaş Çiçekleri adlı çocuk oyunu minik izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Mihriban Oran'ın giysi ve dekor tasarımını, Önder Ay'ın ışık tasarımını, yönetmen yardımcılığını ise Ahmet Dizdaroğlu'nun yaptığı oyunda, Levent Niş, Burak Taştan, Güler Turhan, Serkan Abeş, Özgün Bayraktar, Ece Bozkaya rol alıyor. Bu eğlenceli oyun 2 Şubat'ta saat 11:00 ve 13:00'te kentiçi etkinlik kapsamında Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.