Çankaya Belediyesi, 90 yaşındaki Kore Gazisi ve eşinin Anıtkabir ziyareti mutluluğuna ortak oldu

Çankaya Belediyesi, 90 yaşındaki Kore Gazisi ve eşinin Anıtkabir ziyareti mutluluğuna ortak oldu
Çankaya Belediyesi, 90 yaşındaki Kore Gazisi Cengiz Türkoğul ve 76 yaşındaki eşi Meral Türkoğul’u sağlıkları elvermediği için yıllardır gidemedikleri Anıtkabir’e götürdü.

Aile dostları Kıbrıs Gazisi Fikret Gökçe’ye hastalık sebebiyle yıllardır Anıtkabir’e gidemediklerini anlatan Meral- Cengiz Türkoğul çiftinin yüzü Çankaya Belediyesi’nden destekle güldü. Gazilerden gelen talep üzerine seferber olan Çankaya Belediyesi sağlık ekipleri, Türkoğul çiftini ambulans eşliğinde evlerinden alarak Anıtkabir’e götürdüler.

VATANDAŞLAR ALKIŞLARLA KARŞILADI

Türkoğul çiftinin Anıtkabir ziyaretlerinde duygulu anlar da yaşandı. Vatandaşların alkışları ile karşılanan Türkoğul çifti, Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunarak dua etti. Heyecanı ve mutlulukları gözlerinden okunan yaşlı çift, yine vatandaşların sevgi gösterileri arasında Ata’nın huzurundan ayrıldı.

ÇANKAYA YALNIZ BIRAKMADI

1953 yılında 26 yaşında gittiği Kore’de üsteğmen olarak 13 ay kaldığını belirten Kore Gazisi Cengiz Türkoğul, yaşlı olmaları ve eşinin rahatsızlığı nedeniyle yıllardır Anıtkabir’i ziyaret edemediklerini söyledi. Yüreklerinin Atatürk sevgisi ile dolu olduğunu da belirten Cengiz Türkoğul, kendilerine bu imkanı sağladığı için Çankaya Belediyesine teşekkür etti.

Çankaya Belediyesinin bir an olsun yalnız bırakmadığı Türkoğul çifti, Anıtkabir ziyaretlerinin ardından görevli personel tarafından evlerine bırakıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.