“Pandora: Kadın Girişimciliği için Avrupa’daki fırsatları keşfetme’’ projesi ile kadınlara yeni fırsatlar

“Pandora: Kadın Girişimciliği için Avrupa’daki fırsatları keşfetme’’ projesi ile kadınlara yeni fırsatlar
Yenimahalle Belediyesi, dezavantajlı kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, yeniden hayata tutunabilmesi ve haklarını öğrenebilmesi için projeler geliştiriyor.

Bu doğrultuda sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapan belediye, Avrupa Birliği projesi olan “Pandora: Kadın Girişimciliği için Avrupa’daki fırsatları keşfetme’’ projesinde de Türkiye’yi temsil ediyor. Türkiye’yle birlikte İngiltere, İtalya ve Polonya’nın proje ortağı olduğu Pandora’da, dezavantajlı kadınların girişimcilik konusunda Avrupa’daki fırsatları öğrenmeleri ve hayata geçirmeleri amaçlanıyor.

Deneyim ve tecrübe paylaşımı

Dezavantajlı kadınlar için hayata geçen Pandora: Kadın Girişimciliği için Avrupa’daki fırsatları keşfetme projesi, kadınların hayatına yeni fırsatlar sunmak için yoluna devam ediyor. Yaklaşık 2 yıl sürecek olan projede çok sayıda STK temsilcisi kadınlar için güç birliği yapıyor. Proje kapsamında uzmanlar, farklı ülkelerin dezavantajlı kadınlar konusunda yaptığı çalışmalar ve uygulamalar konusunda edindikleri deneyim ve tecrübeleri bulunduğu ülkelerdeki kadınlarla paylaşıyor.

İkinci seminer de gerçekleşti

Haziran ayında ilk seminerlerini yapan proje ortakları, ikinci bilgilendirme seminerini Kırıkkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Ankara Şubesi’nde gerçekleştirildi.

Seminerde yetişkin eğitimi ve sosyal alan üzerine yoğunlaşan kurum ve kuruluşlar, mağdur kadınlara bir eğitim yolu geliştirmek için ekonomik entegrasyon ve kadın girişimciliği alanında uluslararası arenada gerçekleştirilen en iyi uygulamaları paylaştı.

Proje kapsamında Türkiye’den 2 ay süresince İtalya’ya giden Aybike Dinç ise katılımcılara İtalya’da yaşayan mağdur kadınlarla yapmış olduğu çalışma, deneyim ve tecrübelerini aktardı.

Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Polonya’dan gelen katılımcı Maja Anna Rachwal da proje süresince Türkiye’de yapmış olduğu çalışmalardan ve edindiği deneyimlerden bahsetti.

Proje kapsamında ilerleyen günlerde dezavantajlı kadınlarla bir araya gelecek uzmanlar; seminerler verecek, bir dizi atölye çalışmaları gerçekleşecek.

Dezavantajlı kadınlar İngiltere yolcusu

Aralık ayında ise aralarında dezavantajlı kadınların ve uzmanların yer alacağı her ülkeden 6 kişilik ekip, İngiltere’ye gidecek. Bu ziyarette dezavantajlı kadınlar farklı ülkelerden aynı sıkıntıları yaşamış kadınlarla bir araya gelecek. Yeni deneyimler edinecek kadınlar, girişimcilik konusunda Avrupa’daki fırsatları yerinde görme fırsatı bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.