Kahramankazan Belediyesi ve Uganda'nın Nakawa Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı

Kahramankazan Belediyesi ve Uganda'nın Nakawa Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı
Nakawa Belediye Başkanı Ronald Balimwezo, Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin engelenmesinde gösterdiği vatanseverliğin tüm dünya tarafından örnek alındığını belirterek..

Nakawa Belediye Başkanı Ronald Balimwezo, Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girişiminin engelenmesinde gösterdiği vatanseverliğin tüm dünya tarafından örnek alındığını belirterek, "Bu kahramnanlığı yerinde görmek için Kahramakazan'dayız ve böyle bir kardeş şehrimiz olduğu için gurur duyuyoruz" dedi.

Uganda'nın Nakawa Belediye Başkanı Ronald Balimwezo ve beraberindeki heyet Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü ziyaret etti. Misafirlerini çiçeklerle karşılayan Ertürk, Ugandalı heyete belediye hizmet binasını gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Balimwezo ve beraberindekiler, 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde ve terörle mücadelede şehit olan Kahramankazanlılar'ın anısının yaşatıldığı Şehitler Köşesi'ni ziyaret etti. Ertürk, misafirine el işçiliği ile yapılan bir Türk Bayrağı ve Kahramankazanlıların 15 Temmuz'da verdiği mücadeleyi simgeleyen "F-16'ya Dur" heykeli hediye etti. Balimwezo ise Ertürk'e Uganda'ya özgü bazı hediyeler takdim etti. Ertürk ve Balimwezo daha sonra Kahramankazan ve Nakawa arasında kardeş şehir protokolünü imzaladı. İmza törenine Kahramankazanlı 15 Temmuz gazileri ve şehit yakınları da katıldı.

Kahramanlığı görmek için buradayız

Balimwezo, Kahramankazan'ın 15 Temmuz darbe girşiminin engellenmesinde gösterdiği vatanseverliğin tüm dünya tarafından örnek alındığını söyledi. Balimwezo, "Kahramankazan'ın gösterdiği vatanseverlik ve cesaret dünyada konuşuluyor. Bu kahramanlığı ve vatanseverliği örnek almalıyız. Savaş uçaklarını nasıl engellemeye çalıştığınızı görmek için buradayız.Bu kahramnanlığı yerinde görmek için Kahramakazan'dayız ve böyle bir kardeş şehrimiz olduğu için gurur duyuyoruz" diye konuştu.

İş forumu düzenlenecek

Ertürk de, Nakawa'dan gerçekleştirilen bu ziyareti ve imzaladıkları kardeş şehir protokolünü oldukça önemsediklerini belirterek, aradaki mesafelerin ne kadar uzak olursa olsun, gönülden gönüle giden köprülerin bu mesafeleri ortadan kaldırdığını söyledi. Ertürk, Kahramankazanlıların 15 Temmuz darbe girişiminin engellenmesinde sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi verdiklerini anımsattı. Ertürk, Türk Milleti'nin ve Kahramankazanlıların 15 Temmuz'da verdikleri mücadelenin dünya demokrasi tarihine altın harflerle yazıldığını söyledi. Ertürk, Kahramankazan ve Nakawa arasında önümüzdeki günlerde iş adamları ve sanayicilerin katılımıyla bir iş forumu düzenlemeyi hedeflediklerini ve iki kent arasında birçok alanda işbirliği geliştirileceğini kaydetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.