2019 SGK Anlaşmalı Özel Hastane Sorgulama Nasıl Yapılır?

2019 SGK Anlaşmalı Özel Hastane Sorgulama Nasıl Yapılır?
Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunan özel hastanelerin sorgulama işlemleri internet üzerinden dakikalar içinde yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı hastaneler üzerinden vatandaşların birçok farklı işlemi gerçekleştirmesi mümkündür.

2019 SGK Anlaşmalı Özel Hastane Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması bulunan özel hastanelerin sorgulama işlemleri internet üzerinden dakikalar içinde yapılabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı hastaneler üzerinden vatandaşların birçok farklı işlemi gerçekleştirmesi mümkündür. Bu hastaneler aracılığıyla ile tedavi işlemlerinin bir kısmının SGK tarafından karşılanması, alınan raporların SGK ödemeleri için geçerli olması vb. daha birçok farklı işlem için gereklidir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi sorgulama ekranları kullanılarak internet üzerinden yapılan sorgulama işlemleri sırasında vatandaşlardan bazı bilgiler talep edilmektedir. Tedavi olmak istediğiniz veya diğer sağlık hizmetlerinden yararlanacağınız özel hastanelerin SGK ile anlaşmalı olup olmadığının öğrenilmesi için elektronik ortam üzerinden bu taleplerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tedavi için tercih edeceğiniz özel hastanelerinde SGK ile anlaşmalı olup olmadığını öğrenmeniz sizin için birçok farklı avantaj sağlayacaktır. Aynı sorgulama ekranı üzerinden; hastane, doktor, ilave ücret hesaplama ve tıbbi işlem arama seçenekleri tüm vatandaşlara sunulmaktadır. İl, hastane ve branş seçiminin yapılmasının ardından SGK ile anlaşmalı hastaneler hakkında detaylı sorgulama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İlave ücret oranları ve diğer seçenekler aynı ekran üzerinden sunulmaktadır.

SGK Anlaşmalı Özel Hastane Sorgulama Nereden Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Sunucuları Uygulaması üzerinden tüm vatandaşların SGK anlaşmalı özel hastaneler başta olmak üzere diğer pek çok sorgulama işlemini yapması mümkündür. Elektronik ortam üzerinden dakikalar içinde yapılan sorgulama sırasında vatandaşlardan il, bölüm ve hastane adı gibi birçok farklı bilgi talep edilmektedir. Sorgulama sırasında hastanenin muayene ve tedavi için ilave ücret oranları görülebilmektedir. Bunun yanı sıra daha birçok farklı ücret için sorgulama ekranını kullanarak detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Özel hastaneler günümüzde devlet hastanelerinden farklı olarak muayene ve tedavi işlemleri için vatandaşlardan ilave ücret talep etmektedir. SGK ile anlaşması bulunan bazı özel hastanelerde ise bu ücretler daha düşük ve bazı hizmetler için alınmamaktadır. Vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilen sorgulama hizmeti sayesinde tüm iller ve hastaneler arasında, sağlık hizmeti alınacak birim özelinde sorgulama yapmaları mümkündür. SGK sorgulama ekranı üzerinden aynı zamanda vatandaşların:

  • Doktor arama,
  • Hastane arama,
  • İlave ücret hesaplama,
  • Tıbbi işlem arama vb.

İşlemler rahatlıkla yapılabilmektedir. SGK kapsamında herhangi bir sosyal güvencesi olan kişiler söz konusu bu hastanelerden talep edilen ilave ücretlerin bir kısmını veya tamamını anlaşmalı hastaneler sayesinde ödemeyebilir. Bu hizmetten yararlanmak için vatandaşların sorgulama ekranını kullanarak hastane ve hizmet seçimi yapması gerekmektedir.

SGK Özel Hastane Sorgulama Ekranında Hangi Bilgiler Yer Alır?

Özel hastanelerden sağlık hizmeti talep etmeden önce ilk olarak vatandaşların SGK ile söz konusu özel hastanenin anlaşmalı olup olmadığını sorgulaması gerekmektedir. Bu sayede kişilerin tedavi sırasında talep edilen ilave ücretleri ödememesi veya bir kısmını ödemesi mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu hastane sorgulama ekranı üzerinden, sorgulama sırasında bazı bilgiler talep edilmektedir. Bunlar:

  • Hastane ili seçimi,
  • Hastane türü seçimi,
  • Anlaşma konuları,
  • Hastane adı,
  • Güvenlik kodu.

Olarak belirlenmiştir. Doldurulması zorunlu alanların seçilmesinin ardından ekranın sağ alt köşesinde yer alan ‘’Sorgula’’ butonunu kullanarak tüm hastane ilave ücretleri ve hastane bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

Sayfaya erişim sağlamak için Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Hizmetleri Sunucuları Uygulamasını giriş yapmanız gerekmektedir. Aynı ekran üzerinden SGK ile anlaşmalı doktor, hastane ve işlemin yanı sıra, ilave ücret hesaplama vb. sorgulama işlemlerini yapmanız da mümkündür. Günümüzde birçok resmi işlemin e-devlet ve SGK kurumsal web sayfaları üzerinden yapılmaya başlaması ile vatandaşlar için büyük bir kolaylık sağlanmıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.