ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM 15 TEMMUZ YÜRÜYÜŞÜ

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM 15 TEMMUZ YÜRÜYÜŞÜ
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 15 TEMMUZ HAİN DARBE TEŞEBBÜSÜNÜN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE 1. MECLİS ÖNÜNDEN KIZILAY VE TBMM İSTİKAMETİNE YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ..

Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün yıldönümü nedeniyle 1. Meclisin Bulunduğu Ulus Meydanı’ndan, 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı istikameti üzerinden Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kadar yürüyüş düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, akşam saatlerinden itibaren meydanı doldurmaya başlayan on binlerce Başkentliyi otobüsün üzerinden eşi Nevin Gökçek ile birlikte selamlayarak,“15 Temmuz Kızılay Milli İrade meydanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önü dolmuş, şimdiden Külliye dolmuş. Ankara’nın dört bir tarafı ayakta elhamdürüllah. Sağolun, var olun”dedi.

15 Temmuz hain darbe teşebbüsü gecesi yaşananları hatırlatan Başkan Gökçek,“15 Temmuz 2016 gece saat 22.00 sıralarında Ankara’nın semalarında FETÖ’cü köpekler uçaklarla geçiyordu. FETÖ’cü köpeklerin darbe teşebbüsünü bu millet öğrendi ve bütün millet sokaklara döküldü. O akşam, saatini de hiç unutmam; 23.07’de bir tweet attım. Attığım tweet şöyle idi: ‘Herkes sokağa, FETÖ’cü köpekleri tükürükle boğmaya.’ Boğdunuz elhamdürüllah. Sayın Cumhurbaşkanımız 00.37’de televizyonlara çıktı. ‘Hepiniz sokaklara’ dedi. Bütün Türkiye sokaklara döküldü elhamdürüllah”diye konuştu.

-“BELEDİYEMİZ SOKAĞA DÖKÜLDÜ-

15 Temmuz hain darbe gecesi Büyükşehir Belediyesi’nin araçlarının ve personelinin darbeyi önlemek için sokaklara döküldüğünü kaydeden Başkan Gökçek,şöyle dedi:

“Belediyelerimiz sokağa döküldü. Onların tankları vardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dozerleri, kepçeleri, kamyonları, otobüsleri, ‘tanksavarları’ vardı. Her tarafı kapattık ve birlikte yürüdük, Allah’ın izniyle. Ankaralı Keçiören’den, Altındağ’dan, Kahramankazan'dan, Mamak’tan, Gölbaşı’ndan yürüdü. Ankaralı Yenimahalle’den, Çankaya’dan, Etimesgut’tan, Sincan’dan hepsi atladı trene, atladı vasıtalara Kızılay’a indi. Ve Allah’ın izniyle Ankaralı imanıyla FETÖ’yu ve darbeyi boğdu.”

Hiçbir an için ümitsiz kalmadıklarını belirten Başkan Gökçek, “Ümidimiz her zaman en üst seviyede oldu ve Allah’ın izniyle zaferi biz kazandık. Bu millet dedi ki; ‘Bayrağımı düşürmem, vatanımı vermem, ezanımı susturmam’ dedi ve susturmadı elhamdürüllah. Ankara’da 147 şehit verdik. Türkiye’de 250 şehit verdik. 2197 gazi verdik. Meydanlarda savaşıp imanıyla yaralanmayan gazilerimiz işte burada şimdi Kızılay’da, Meclis’te, Köşk’te, Ankara’da her yerde. Onların tankları topları vardı, bizim bir şeyimiz vardı imanımız…Ve iman galip geldi Allah’ın izniyle.”

-ANKARALILAR MEYDANLARDA

Konuşması sık sık tezahüratlarla ve “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”sloganlarıyla kesilen Başkan Gökçek, 15 Temmuz’u anmak için bütün Ankaralıların meydanlarda olduğunu söyledi. Başkan Gökçek,sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Ankara’nın 17 çevre ilçesinde her yerde, meydanlarda vatandaşlarımız toplanmış kutluyorlar. Ulus’tan o kardeşlerimize selam ediyoruz. Her tarafta aynı iman var…Neler yaptılar neler. Hiç unutmam, Polatlı’dan kalkıp roket atarları koymuşlar arabaların içerisine getiriyorlar buraya. Kime atacaksınız ulan vicdansızlar. Orada eski astsubay emeklisi kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var gidiyorlar. Bütün o arabaların tekerleklerini patlatıyorlar, bir tanesini Polatlı’dan çıkartmıyorlar. Polatlı’ya selam olsun buradan."

-“HALK TARAFINDAN DARBENİN ÖNLENDİĞİ TEK ÜLKE TÜRKİYE”

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yedi düvelin Türkiye’ye karşı birleştiğini belirten Başkan Gökçek,“Amerikası, CIA’si, Avrupası, istihbarat teşkilatları hepsi birleşti. PKK’sı, DEAŞ’ı, FETÖ’su birleşti. Şer güçlerin hepsi bize karşı birleşti ama Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan var…Güçleri yetmedi. Bir emir verdi, Recep Tayyip Erdoğan dedi ki; ‘Dökülün sokaklara, alın ellerinize bayraklarınızı imanla yürüyün. Vatanınızı, ülkenizi, bayrağınızı, ezanınızı savunun’ Savunduk elhamdürüllah” diye konuştu.

Ankaralılara gurur duyması gerektiğini söyleyen Başkan Gökçek,şunları kaydetti:

“Ankaralı gurur senin hakkındır. Darbenin yüzde 85’i Ankara’da gerçekleşti ama Ankara’yı teslim etmedik, bayrağı indirmedik, selaları dindirmedik ve Allah’ın izniyle zaferi kazandık bugünlere geldik. Dünyada bu kadar darbe teşebbüsü var her yerde. Halk tarafından darbenin önlendiği tek ülke Türkiye, tek lider Recep Tayyip Erdoğan. Şimdi birileri kalkıp kontrollü darbe diyorlar. 250 şehit kontrollü darbeyle verilir mi? Ama birşey söyleyeyim kontrollü muhalefet, FETÖ’nün emriyle yapılır mı yapılır. Bu millet şehidini verdi ve Allah’ın izniyle bayrağına, vatanına, ezanına sahip çıktı. Bundan sonra da Allah’ın izniyle sahip çıkmaya devam edecek."

-“ON BİNLER YÜRÜDÜ”

Başkan Gökçek'in konuşmasının ardından Ulus Meydanı’nda toplanan on binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları, meşaleler, şehitlerin resimleri ile tarihi bir yürüyüşe imza attı.

Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ve Büyükşehri bürokratları ile en önde yürürken, vatandaşların bir kısmı da 3 kilometrelik Türk Bayrağını taşıyarak yürüdü. Yürüyüşte vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları, şehit fotoğrafları, meşaleler ile TMBB’ye kadar yürüyerek 15 Temmuz’u andılar.

Başkan Gökçek’e yol boyu vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Başkan Gökçek de vatandaşları kırmayarak hatıra fotoğrafları çektirdi.

Başkan Gökçek’in konuşmasından önce Ulus Meydan’da 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında hayatını kaybeden şehitlerin isimleri okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hacı Bayram Camii imamları ve Ankara Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu Kuran okuyarak, şehitler için dua etti.

Ulus Meydanı’nda büyükşehir belediyesi Mehteran Takımı, söylediği marşlarla kabalığı coşturdu. Meydanı dolduran kadın,erkek, genç, yaşlı, çocuk başkentliler 15 Temmuz’un yıldönümünü andılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.