Karabağ Parkına Anlamlı Tabela

Karabağ Parkına Anlamlı Tabela
Azerbaycan bayrağının renkleriyle hazırlanan tabelada Türk ve Azerbaycan Bayrağı, tarihçe ve Başkan Çetin’in mesajı da yer aldı.

İlçedeki 100’ün üzerindeki parkın tabelalarını yenileyerek Kırmızı-Beyaz yapan Pursaklar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Karabağ Parkına ise özel bir tabela hazırladı. Azerbaycan Bayrağının renkleriyle hazırlanan tabelada Karabağ tarihçesine ve Hocalı Katliamına da yer verildi. Değişen tabelalarla estetik bir görünüme kavuşan parklar, ilçe halkının beğenisini kazandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçenin siluetini değiştirip Pursaklar’ı güzelleştirmeye devam ediyor. Her geçen gün yeşil alan oranı artan Pursaklar’da parklar kırmızı beyaz tabelalarla donatıldı. Müdürlük tarafından değiştirilen parkların kırmızı beyaz tabelasında o parkın isminin nereden geldiği ve o isimlere ait biyografiler de yer alıyor. Şehit isimleri, tarihi şahsiyetler ve ilçe ile özdeşleşen önemli isimlerin yer aldığı park tanıtım tabelaları ilçe sakinlerinin genel kültür bilgisine de katkı sunuyor. Çocukların ve genç nesillerin yoğunlukla zaman geçirdiği parklarda mini kütüphaneler de oluşturan Pursaklar Belediyesi aynı zamanda okumayı teşvik ediyor. Eğlence, spor ve eğitimi bir arada yapan Pursaklar Belediyesi’nin park bahçe hizmetleri ilçe sakinleri tarafından büyük beğeni topladı. Bu parklarda biri olan ve Pursaklar ile Karabağ kardeşliğinin simgesi haline gelen Karabağ Parkının tabelasında tarihi bilgilerin yanı sıra Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin’in mesajı da yer aldı. Başkan Çetin mesajında: “26 Şubat 1992’de Azerbaycan Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrinde gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden şehitlerimizin hatırası önünde saygı ile eğiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Hizmetleri takdir eden ilçe sakinleri “Park isimlerinin tabelalarda geniş bir şekilde açıklanması bizim için çok güzel bir uygulama. Şehitlerimizin, tarihi şahsiyetlerimizin biyografilerini parklarda öğrenme ve çocuklarımıza öğretme imkânı bulduk. Bu hassas düşünceden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diyerek memnuniyetlerini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.