İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (7-12 Kasım 2017)

İSTANBUL DEVLET TİYATROSUNDA BU HAFTA (7-12 Kasım 2017)
İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta biri çocuk oyunu olmak üzere altı oyun ile seyirci karşısına çıkıyor.

7-12 Kasım haftasında sahnelenecek oyunlar Coriolanus, Karmakarışık, Nehrin Solgun Yüzü, Bayrak, İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı ve çocuk oyunu Sihirli Keman olacak.

Oyunların konuları ise şöyle:

Coriolanus, Cevahir 1 Sahnesinde

William Shakespeare'in yazdığı, Özdemir Nutku'nun çevirisini yaptığı oyunun rejisi İngiliz asıllı Avustralya'lı yönetmen Malcolm Keith Kay'e ait. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Medina Yavuz Almaç, ışık tasarımında İ. Önder Arık imzası bulunmakta. Müzik direktörlüğünü Çağrı Beklen'in, koreografisini Tamer Serkan Subaşı'nın yaptığı oyunun dramaturgu Yeşim Gökçe. Oyunda, soylu bir savaş kahramanı olan Coriolanus, suç işlemediği halde utanç verici duruma düşürülerek, politikacılar ve halk tarafından cezalandırılır ancak o yine de inandıklarını dillendirmeye devam eder. Roma'nın sözde demokrasisinin eğitimsiz ve aç halkı, başlarında güzel ama boş vaatlerde bulunan politikacılarla Coriolanus'un karşısına dizilirler. Fakat karşılarında savaş yaralarını gösterip oy toplamak varken onları küçümseyen bir general bulurlar. Oyundaki karakterlere Tolga Evren, Deniz Ulaş Tansel Öngel, Ece Okay, Eylem Yıldız, Özgür Yalım, Cengiz Daner ve Salih Dündar Müftüoğlu ile beraber kalabalık bir oyuncu kadrosu hayat veriyor. Coriolanus, 11 ve 12 Kasım tarihlerinde Cevahir 1 sahnesinde izlenebilir.

Karmakarışık, Cevahir 2 Sahnesinde

Ray Cooney'nin yazdığı, çevirisi Haldun Dormen ve Kemal Uzun'a ait olan oyunun rejisörü Haldun Dormen. Karmakarışık 10 Kasım Cuma günü prömiyerini yapıyor. Dekor tasarımında Savaş Çevirel, kostüm tasarımda Mihriban Oran, ışık tasarımında ise Serhat Akın imzası bulunmakta. Oyunun koreografı Yeşim Alıç. Richard Phillips adında saygın bir bakanın rakip partinin sekreteriyle küçük bir kaçamak yapmaya hazırlanırken, otel odasında pencereden içeri sarkmış bir erkek cesedi bulmaları üzerine gelişen olayları anlatan oyun, komedi türünün en iyi örneklerinden biri. Oyundaki karakterlere Erkan Taşdöğen, Fatih Kahraman, Rüyam Perihan Dirin, Ali Ersin Yenar, Özden Çiftçi, Ebru Demirdöven, Aral Seskir, Sinan Cem Çabuk, Cem Şahin ve Suzan Sabancı hayat veriyor. Karmakarışık oyunu, 19 Kasım Pazar gününe kadar Cevahir 2 Sahnesinde temsillerine devam edecek.

Bayrak, Taksim Küçük Sahne'de

Berkun Oya'nın yazdığı, Kubilay Karslıoğlu'nun yönettiği Bayrak, bu hafta Taksim Küçük Sahne'de izlenebilir. Oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Selin Ölçen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta. Oyunun müzikleri Murat Gedikli'ye, koreografisi Çağdaş Agun'a, dramaturjisi Günay Ertekin'e ait. Bayrak'ta cinayetle son bulan bir ihanetin bir aileyi trajik çöküşe nasıl sürüklediği anlatılırken, ilişkiler üzerinden aile kavramı, iletişimsizlik ve şiddet olguları sürprizli kurgu ve içeriğiyle sorgulanıyor. Karakterlere Ali İpin, Gönen Aykaç, Murat Sarı, Uygar Özçelik, Deniz Çom, Hüseyin Sevimli ve Arda Kaptanlar hayat veriyor. Oyun 12 Kasım Pazar gününe kadar Taksim Küçük Sahne'de izlenebilir.

Nehrin Solgun Yüzü, Üsküdar Tekel Sahnesinde

Nick Stafford'un yazdığı, çevirmeni ve rejisörü Ahmet Levendoğlu olan Nehrin Solgun Yüzü 7-11 Kasım tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahnesinde temsillerine devam edecek. Dekor ve kostüm tasarımı Şirin Dağtekin Yenen'e, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait. Müziklerde Bruce Springsteen ve Eren Levendoğlu imzaları bulunuyor. Oyunda, kaybolan kızını bulmak için şüpheliyi hapishanede sık sık ziyaret eden bir kadınla dostluk kurmaya çalışan bir babanın hikayesi anlatılıyor. Oyundaki karakterlere Levend Öktem, Duygu Üzüm Arat, Serhan Süsler ve Gürcan Salihoğlu hayat veriyor. Nehrin Solgun Yüzü 11 Kasım Cumartesi gününe kadar Üsküdar Tekel Sahnesinde izlenebilir.

İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı, Üsküdar Stüdyo Sahnesinde

Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı, Elif Erdal'ın yönettiği oyunun dekor ve kostüm tasarımında Suzan Erbilgin, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunmakta.Oyun askerdendönmüşbirüniversite mezunu gencin, iş aramaya başladığı süreçte ülkesinde kriz çıkmasını, insan kaynakları uzmanlarının “modern metotlarla” hazırladığı başvuru-eleme-cevap bekleme badirelerini aşmaya çalışmasını hem eğlenceli hem de ironik bir dille anlatıyor. Oyundaki karaktere Berkay Tulumbacı hayat veriyor. İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı 7-8-9-10 ve 12 Kasım tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahnesinde izlenebilir.

ÇOCUK OYUNU

Sihirli Keman, Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde

Aristide Christian Charpentier'in yazdığı, Türkan Dündar ve Hakan Tartan'ın Türkçeye kazandırdığı ve yönetmenliğini Ebru Kara'nın yaptığı çocuk oyunu 12 Kasım Pazar günü Küçükçekmece Cennet Kültür Merkezinde izlenebilir. Oyunun dekor ve kostüm tasarımında Nalan Alaylı, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunuyor. Müzikleri Burçak Çöllü'ye ait olan çocuk oyununda karakterlere Abdülhamit Mutlu, Melek Tanker, Oğuzhan Özcan ve Melih Pamukçu hayat veriyor.

Oyunun konusu kısaca şöyle:

Kendi halinde oğluyla birlikte yaşayan ayakkabı ustası Jules'e günün birinde bir sandık gelir. Babasının yanında çalışan Jacques ile arkadaşı Pierre arasında sandığı açıp içindekilere sahip olmak için amansız bir mücadele başlar. Oysa bu sihirli bir sandıktır. Sandığı açmak ve içindekilere sahip olmak için ise yedi ayrı anahtara ihtiyaç vardır. Babasının mesleğini devam ettirmekle hayallerinin peşinden gitmek arasında kalan genç Jacques'ın renkli hayal dünyasına götüren oyun dostluk, çalışmak, sevgi ve aile bağlarının önemine vurgu yapıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.