Çukur Dizisi Efsun (Damla Sönmez) Kimdir?

Çukur Dizisi Efsun (Damla Sönmez) Kimdir?
Show TV’nin son yıllara damgasını vuran başarılı yapımlarından Çukur dizisi, oyuncu kadrosu ve sıra dışı senaryosu ile Türkiye’nin en çok izlenen televizyon yapımlarından biridir.

Show TV’nin son yıllara damgasını vuran başarılı yapımlarından Çukur dizisi, oyuncu kadrosu ve sıra dışı senaryosu ile Türkiye’nin en çok izlenen televizyon yapımlarından biridir. Dizinin 3. Sezonunda dahil olan yeni oyuncuları ile sürekli izleyiciler tarafından yeni isimlerin takip edildiği Çukur dizisi, Efsun karakteri ile diziye dahil olan Damla Sönmez’in başarılı performansı ile izleyicilerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Efsun rolünü dizide daha önce Hazal Subaşı’nın canlandırılacağı açıklanmıştı. Ancak yapım ekibinin sonradan aldığı kararla Efsun rolü için Damla Sönmez ile anlaşıldı.

Senaryosu ve oyuncu kadrosu ile gündemden hiç düşmeyen Çukur dizisi, yeni sezonda diziye dahil olan ve Baykal Bey’in kızı rolünde izleyicilerle buluşan Efsun, Çukur izleyicisinin en çok merak ettiği isimlerden biri olmayı başarmıştır. Başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip olan Damla Sönmez, dizide Efsun karakteri ile izleyenleri büyülemeyi başarmıştır.

Uzun süredir ekranlardan uzak duran güzel ve başarılı oyuncu dizide canlandırdığı karakter ile Türk izleyicilerinden tam not almayı başarmıştır. Show TV ekranlarının sevilen dizisi Çukur’da gelecek bölümlerde göstereceği performans ile şimdiden merak konusudur.

Çukur Dizisi Efsun (Damla Sönmez) Kimdir? 

3 Mayıs 1987 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Damla Sönmez, İstanbul Saint Joseph Fransız Lisesinden mezun olmuştur. İlk yıllarını ve lise öğrenimine kadar olan zamanını İstanbul’da geçiren Damla Sönmez, liseden mezun olmasının ardından Fransa Paris’teki Sorbone Üniversitesi Tiyatro bölümünde eğitim almıştır. New York Black Nexxus Academy’de Stuart Burney ile çalışmıştır. Takip eden yıllarda İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı bünyesinde yarı zamanlı olarak 2 yıl keman ve 1 yıl süre ile de piyano eğitimi almıştır. Son olarak Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünden mezun olarak oyunculuk kariyerine resmi olarak adım atmıştır.

2004 yılında Camdan Pabuçlar adlı televizyon dizisinde ilk defa oyunculuk kariyerine adım atan Damla Sönmez, bu tarihten sonra çok sayıda dizi ve filmde rol alarak Türk seyircisinin kısa sürede dikkatini çekmeyi başaran isimlerden biri olmuştur. 1.62 cm boyunda ve 53 kilo ağırlığında olan Damla Sönmez, şuan Çukur dizisinde Efsun karakterine can vererek izleyicilerin karşına uzun bir aradan sonra yeniden çıkmıştır.

Dizi oyunculuğunun yanı sıra sinema ve tiyatroda da büyük başarı yakalayan Damla Sönmez, aslen Çerkez kökenlidir. 2009 yılında Bornova Bornova adlı filmdeki başarılı rolü ile 46. Altın Portakal Film Festivalinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne layık görülmüştür.

Rol aldığı birçok farklı projede göstermiş olduğu başarılı performansı ile dikkatleri üzerine çeken Damla Sönmez, çok sayıda ödüle layık görülmüştür. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödüllerinde Umut Veren Genç Yetenek, Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali Genç Cadı Ödülü, 21. Altın Koca Film Festivali ve Milano Uluslararası Film Festivallerinde En İyi Kadın Oyuncu ödüllerine layık görülmüştür.

Çukur Dizisi Efsun (Damla Sönmez) Kimdir?  Rol Aldığı Dizi ve Filmler

Sinema, tiyatro, dizi ve çok sayıda reklam filminde rol alan Damla Sönmez, oyunculuk kariye boyunca çok sayıda yapımda başarılı bir performans sergilemiştir. Damla Sönmez’in rol adlığı dizi ve filmler:

Camdan Pabuçlar
Omuz Omuza
Kapıları Açmak
Şarkılar Susmasın
Sahte Prenses
Fırtınalı Aşk
Emret Komutanım
Gece Gündüz
Kampüste Çıplak Ayaklar
Bornova Bornova
Çakal
Mahpeyker: Kösem Sultan
Kurtuluş Son Durak
Sen Aydınlatırsın Geceyi
Ayla
Sibel
Türkan
Şubat
Güllerin Savaşı
Aşk ve Gurur
Çukur
Başarılı oyuncu aynı zamanda çok sayıda tiyatro oyununda rol almıştır. Damla Sönmez Çukur dizisindeki rolü ile yeniden ekranlarda boy göstermeye başlamıştır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.