Zübeyde Hanım Onkoloji Konuk Evi yatak kapasitesini 200’e çıkarıyor

Zübeyde Hanım Onkoloji Konuk Evi yatak kapasitesini 200’e çıkarıyor
Yenimahalle Belediyesi tarafından 2014 yılında Demetevler’de hizmete açılan Zübeyde Hanım Onkoloji Konuk Evi, hasta ve hasta yakınlarının yoğun ilgisi nedeniyle yatak kapasitesini 200’e çıkarıyor.

4 bin 600 metrekare alan üzerine konumlandırılan ve 128 yatak kapasitesiyle açıldığı günden bu yana yaklaşık 80 bin vatandaşa barınma imkanı sağlayan Zübeyde Hanım Onkoloji Konuk Evi , daha fazla hasta ve hasta yakınına hizmet vermek için seferber oldu. İlk tadilatla kapasitesi 128’den 156’ya çıkarılan konukevinde kapasite 200’e çıkıyor.

İlik nakli hastaları ve donörleri için ayrı kat

Ankara’nın tek kanser hastanesi olan Onkoloji Hastanesi yanında yer alan Belediye Konukevi ile uzun süren tedavi sürecinde hastalarına refakat etmek için şehir dışından gelen ve barınma sorunu yaşayan hasta yakınlarının konaklama sorunu kökten çözülüyor.

İnşaatı gezerek bilgi alan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar “Teras katımızı yeniden düzenleyerek yatak sayımızı arttırıyoruz. Şuan teras kata ilave olarak yapılan 11 oda ilik nakilli hastalar ve donörleri için özel olarak yapılıyor. Aldığımız talebe bakılırsa; hasta ve yakınlarının en büyük ihtiyacı konaklamadır. İhtiyaca cevap verebilmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik olmak üzere 200 yatak kapasiteli, 60 misafir odalı konukevi aynı zamanda , 3 öğün yemek servisi yaptığı yemekhanesi lobisi, TV odası, katlarda ütü, çamaşır yıkama ve kurutma odaları, rehberlik hizmet birimi, yönetim birimi, mescidi ve otoparkıyla hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.