Ece Uslu Kimdir?

Ece Uslu Kimdir?
Star TV’nin yeni sezon için en iddialı dizilerinden biri olan Sevgili Geçmiş dizisi, hem oyuncu kadrosu hem de ilgi çeken konusu ile birçok kişinin daha ilk bölümden diziyi ilgiyle takip etmesine neden olmuştur.

Star TV’nin yeni sezon için en iddialı dizilerinden biri olan Sevgili Geçmiş dizisi, hem oyuncu kadrosu hem de ilgi çeken konusu ile birçok kişinin daha ilk bölümden diziyi ilgiyle takip etmesine neden olmuştur. Geçtiğimiz günlerde ilk bölümü yayınlanan Sevgili Geçmiş dizisi, oyuncu kadrosunda yer alan isimleri ile dikkat çekmeyi başarmıştır.

Dizide birbirinden habersiz büyümüş üç kız kardeşin aldıkları gizemli bir mektupla bir kız kardeşin düğününde buluşurlar. Ancak düğün günü beklenmedik olayların içinde kendilerini bularak üç kız kardeş o günden sonra Ege’nin bir kasabasında kalmaya başlarlar. Araları pekte iyi olmayan kardeşler yaşanan hadiselerle birbirine yakınlaşmaya başlar.

Dizinin en dikkat çeken isimlerinden biri olan Cahide Esen Karalar (Ece Uslu), mutlu evliliği ve hayatı kocasının ölümüyle birden sona eren bir karakteri canlandırmaktadır. Üç küçük kız çocuğu ile tek başına kalan Cahide, 24 yıl ceza alması ile hayatı iyice çıkmaza giren Cahide’den çocukları alınır.

Ece Uslu (Cahide Esen Karalar) Hayatı ve Kariyeri
Star TV’nin daha ilk bölümü ile izleyenleri ekran başına kitlemeyi başaran dizisi Sevgili Geçmiş, başarılı oyuncu kadrosu ile dikkat çekmektedir. Dizide Cahide Esen Kararlar karakterine can veren Ece Uslu, dizinin ilk bölümüyle en çok dikkat çeken isimlerden biri olmuştur.

9 Eylül 1974 yılında İzmir’de dünyaya gelen Ece Uslu, Türkiye’nin yakından tanıdığı isimlerden biridir. Çok sayıda sinema, dizi ve tiyatro oyununda yer alan Ece Uslu, oyunculuk öğrenimi sırasında usta tiyatrocu Ferhan Şensoy’un Nöbetçi Tiyatrosunda, erken yaşlarında oyunculuk yapmaya başlamıştır.

Takip eden dönemlerde Başak Gürsoy’un mankenlik ajansına bağlı olarak fotomodellik yapmaya başlayan başarılı oyuncu, lise yıllarından itibaren oyunculuk eğitimlerine devam etmiştir. Kariyeri boyunca çok sayıda projede rol alan Ece Uslu, televizyon izleyicisinin karşısına ilk defa 1989 yılında İz Peşinde adlı dizi ile çıkmıştır.

Ece Uslu’nun sinema kariyerine başlaması ise ilk defa 1991 yılında, başrolünü Kadir İnanır’ın oynadığı Ah Gardaşım adlı film ile olmuştur. Usta oyuncular ile birlikte kariyerine başlayan Ece Uslu, başarılı performansı ile kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır.

Mehmet Aslantuğ ile rol adlığı Yalancı adlı romanın sinema uyarlaması, Ece Uslu’nun oyunculuk kariyerinde önemli bir dönüm noktası olmuştur. İlk başrol deneyimi ise 1993 yılında Kıvılcım adlı sinema filmi ile olmuştur. Takip eden yıllarda Sahte Dünyalar adlı dizide 200 bölüme yakın rol alan Uslu, tüm Türkiye tarafından tanınan ve sevilen oyuncular arasında yerini almıştır.

Dizi ve sinema projelerinin yanı sıra tiyatro kariyerine de önem veren başarılı oyuncu, 2 yıllık bir aranın ardından yeniden Start TV ile Türk dizi izleyicisinin karşısına çıkmıştır. Daha ilk bölümden büyük bir başarı yakalayan Sevgili Geçmiş dizisinde Cahide Esen Karalar karakteri ile yeni sezonun en çok konuşulan dizi oyuncularından biri olacaktır.

Rol Adlığı Dizi ve Filmler

1989 yılından beri birçok farklı projede rol alan Ece Uslu son olarak yayın hayatına yeni başlayan Sevgili Geçmiş adlı dizide rol almıştır. Başarılı oyuncunun şuana kadar rol adlığı başlıca dizi ve filmler arasında:

İz Peşinde,

Ana,

Ah Gardaşım,

Sarı Tepessüm,

Son Söz Sevginin,

Kıvılcım,

Rumuz: Sev beni,

Sevgili Ortak,

Yalancı,

Yahya Kaptan,

Mirasyediler,

Gökkuşağı,

Sahte Dünyalar,

Anılardaki Sevgili,

Kara Melek,

Fırat,

Rüzgâr Gülü,

Güle Güle,

Üç Kadın,

Büyü,

Karagül,

Vezir Parmağı,

Dayan Yüreğim,

Sevgili Geçmiş vb.

Daha birçok farklı dizi ve film projesi yer almaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.