Keçiören'de 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan kahramanların aileleri ziyaret edildi

Keçiören'de 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan kahramanların aileleri ziyaret edildi
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Ankara Milletvekili Ali Babacan ile birlikte 15 Temmuz hain darbe girişimini önlemek için canlarını veren kahraman şehitlerin ailelerini ziyaret etti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılına özel anma etkinlikleri sürüyor. Başkan Mustafa Ak, Ali Babacan ile birlikte Keçiören’de ikamet eden 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ziyarette bulundu. Darbe girişimi gecesi teröristlerin açtığı ateş sonucu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi bahçesinde şehit olan Erkan Er’in Esertepe Mahallesi’nde oturan ailesini, Genelkurmay Başkanlığı önünde bekleyen tank üzerindeki FETÖ’cü teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Davut Karaçam’ın Şehit Kubilay Mahallesi’nde oturan ailesini ve Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde helikopterden açılan ateş sonucu şehit olan Hüseyin Güntekin’in Tepebaşı Mahallesi’nde oturan ailesini ziyaret eden Başkan Ak ve Ali Babacan, şehit ailelerine herhangi bir ihtiyaçlarının veya isteklerinin olup olmadığını sordu. Daha sonra şehitlerin ruhuna Kur’an-ı Kerim tilaveti okunup dualar edildi.

İŞGAL PLANINI ŞEHİTLERİMİZ ÖNLEDİ

Mustafa Ak ve Ali Babacan ayrıca Hakkari Yüksekova’da yol kesen PKK’lı teröristlerce şehit edilen 51 yaşındaki tır şöförü Hüseyin Kartal’ın eşi Ayşe Kartal’ın, oğulları Hüseyin(26) ve Emrah(31) ile birlikte yaşadığı eve de ziyarette bulunarak başsağlığı dileklerini iletti.

Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyen Ali Babacan, “Bugün ülkemizde barış, huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” dedi. Cenab-ı Allah’ın bütün şehitlerimizden ve gazilerimizden razı olması temennisinde bulunan Başkan Mustafa Ak ise, “Onlar olmasaydı ülkemiz hain darbe girişiminde işgale uğrayacaktı. Ama başta şehitlerimiz ve gazilerimiz olmak üzere milletimiz kenetlenerek bu hain işgal planına fırsat tanımadı” diye konuştu.

Başkan Ak ve Ali Babacan, ziyaretlerin ardından Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve 15 Temmuz’da açılışı gerçekleştirilecek olan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’na giderek incelemelerde bulundu, daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Fotoğraf Sergisi’ni gezerek, Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin darbe girişimi gecesi çektikleri fotoğrafları inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.