Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda Kaat’ı Sanatı’ndan örnekler sergisi açıldı

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda Kaat’ı Sanatı’ndan örnekler sergisi açıldı
Hasan Hüseyin Erol, Kaat’ı Sanatı’ndan örneklerin yer aldığı çalışmalarını Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Hikmet Çetinkaya Sergi Salonu’nda sanatseverlerin beğenisine sundu.

Sergiyi Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran ve Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir ile birlikte gezdi.

Sanatın her dalı başımızın üstünde

39 adet çalışmanın yer aldığı sergiyi gezen Yaşar, çalışmalar hakkında sanatçıdan bilgi aldı. Anı defterine de duygu ve düşüncelerini yazan Yaşar,çağdaş ve geleneksel sanatların en güzel örneklerini Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde Yenimahallelilerle buluşturmaktan, birbirinden değerli sanatçıları ilçede ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erol’u tebrik eden Yaşar artık ülkelerin gelişmişliklerinin yalnızca ekonomileriyle değil sanatla da ölçüldüğünün altını çizerek “Sanata ve sanatçıya destek olmaya devam edeceğiz. Yenimahalle Belediyesi’nin salonlarının kapıları sanatın her türlüsüne açıktır. Özellikle Nazım hikmet Kongre ve Sanat Merkezi, Başkentimizin sanat merkezi haline gelmiştir. Yaktığımız sanat ışığı tüm Ankara’yı aydınlatmaya devam ediyor” dedi.

Kaat’ı Sanatı yaşatılsın

Emekli olduktan sonrakaatı sanatına merak salan70 yaşındaki Erol, kendisini Halk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu üç boyutlu resim kağıt oymacılığı kurslarında geliştirdiğini söyledi.Çalışmalarını farklı zamanlarda karma sergilerde sergileyerek bu sanatın tanıtılmasına yardımcı olmak istediğini söyleyen Erol, tüm Başkentlileri sergiye davet etti.

Yenimahalleli sanatseverler, 12 Kasım tarihine kadar Erol’un sergisinde unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından üç boyutlu kağıt oymacılığının en seçkin örneklerini görme imkanı bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.