Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri anma törenine katıldı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri anma törenine katıldı
Karşıyaka Mezarlığı içerisinde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde gerçekleşen program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Bu gidişe hep birlikte dur dedik”

Kuran tilaveti, kaside sunumu ve dualarla devam eden törenin açılış konuşmasını Ankara Valisi Ercan Topaca yaptı.

Konuşmasına “ İhanete vatandaşlarımızla hep birlikte dur dedik” diye başlayan Topaca, “O gün sokağa çıkan şehitlerimizi onların eşlerinden, annelerinden, babalarından dinledik. Onların tek bir amacı vardı ülkemizi korumak. Milletimizin bütünlüğünü korumak, bu devlete sahip çıkmak. Canımızı ortaya koyarak sokağa çıktık. Bu gidişe hep birlikte dur dedik. Hakikaten eşsiz bir mücadele, dünyada görülmemiş cesaret ve güzel bir mücadele ile ülkemiz üzerinde oynanan oyunları boşa çıkardık. Biliyoruz ki şehit yakınlarımızın acıları büyük. Şehitlerimiz Rabbimizin bize bildirdiği gibi ‘Onlar ölmediler, ebedi hayatta hakkın lütfuna mazhar oldular.’ Ancak bizler, sizler, şehit eşleri, şehit anneleri ve babaları onların acısını daima yüreklerinde hissediyorlar. Onların yokluklarını çocuklarımız hissediyor. Ama gururluyuz. Onlar bu ülke için, bu millet için, bizim inancımız için, devletimiz için hayatlarını feda ettiler. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Yaşar, karanfil bıraktı

15 Temmuz Demokrasi Şehitliği’nde bulunan 31 şehidin mezarına tek tek karanfil bırakan Yaşar ise “Demokrasiye sahip çıkmak herkesin ortak görevidir” diye konuştu.

Yaşar, “Geçmişte yaşanan darbeler ister sağcı olsun ister solcu olsun toplumun her kesiminde acı izler bırakmıştır. Bu izlerin dahi silinemediği günümüzde böyle bir işe kalkışanlara karşı vatandaşlarımız ortak hareket etmiştir. Tüm vatandaşlarımızı sağduyuyla demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkmış, birlik ve beraberliğimizi hep birlikte korumuştur. Ülkemiz için tek yol demokrasidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.