Öğrencilerin Dikkatine! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı...

Öğrencilerin Dikkatine! Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Açıkladı...
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra aynı zamanda ilgi ve yeteneklerine yönelik verilerin de izlenerek öğrencilerin doğru bir şekilde yönlendirilmesine imkan tanıyacak olan "e-portfolyo" isimli projeyi tüm ortaokul ve liselerde başlattı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen Milli Eğitim Şuralarının tamamında en temel amaçlardan birisinin öğrencilerin izlenmesi, yönlendirilmesi ve onlara rehberlik edilmesinin gösterildiğinin altını çizerek, artık bu hedefin hayata geçirilebildiğini, tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

MEB olarak, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde erken çocukluktan mezun oluncaya kadar çocukların izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve doğru yönlendirilmesi amacı güdülerek her çocuk ve öğrenci için e-portfolyo oluşturduklarının altını çizdi. Bu hizmetin çocukların eğitim yaşamları boyunca farklı alanda gerçekleştirdiği çalışmalara rahatlıkla ulaşım sağlanmasını ve çalışmaların değerlendirilmesini sağlayacağını da bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.