Keçiören Belediyesi, açtığı Geri Dönüşüm Danışma Merkezi ile istek, talep ve şikayetleri de değerlendiriyor

Keçiören Belediyesi, açtığı Geri Dönüşüm Danışma Merkezi ile istek, talep ve şikayetleri de değerlendiriyor
Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda yaptığı geri dönüşüm çalışmaları ile örnek olan..

Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda yaptığı geri dönüşüm çalışmaları ile örnek olan Keçiören Belediyesi, açtığı Geri Dönüşüm Danışma Merkezi ile istek, talep ve şikayetleri de değerlendiriyor.359 10 27numaralı telefondan atıkla ilgili talepleri dinleyen Belediye ekipleri, gelen talep doğrultusunda yönlendirme ve atık yönetimine dair doğru bilgilendirme yapıyorlar.

Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince 9 yılda 187 bin ton ambalaj atığı, 9 bin 350 kg atık pil, 3 bin 500 adet atık elektronik eşya, 190 bin kg da atık yağ topladı. Ayrıca Türkiye’de ilk defa hane içerisine iç mekan kutusu yerleştirme uygulaması yapan Keçiören Belediyesi geri dönüşüm çalışmaları kapsamında Keçiören geneline 25 bin 500 adet iç, 840 dış, 840 atık pil kutusu ile 420 adet atık bitkisel yağ bidonu yerleştirdi.

GERİ DÖNÜŞÜME DAVET

Atıkları kaynağında ayrıştırmak suretiyle çöp miktarının azaltılacağını vurgulayan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak; " Türkiye'nin çocuk tabanlı en büyük çevre hareketi "Çevre Çiçekleri Projemizin" yeni eğitim dönemini Sayın Bakanımızın ilk dersi vermesiyle geçtiğimiz günlerde başlatmıştık. 9'uncu yıl itibariyle çevre çiçeklerimizin sayısı 100 bin olacak. Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan Hanımefendi himayelerinde yürütülen bir proje... Biz de çocuklarımıza bu bilinci aşılamaya devam edeceğiz. Dağıttığımız atık toplama kutuları sayesinde de doğal kaynakları korumayı, enerji tasarrufu sağlamayı, atık miktarını azaltarak geri dönüşüme büyük katkı sağlamayı amaçlıyoruz. " dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.