Altındağlı gençler 15 Temmuz anısına gökyüzüne Türk Bayraklı balonlar bıraktı

Altındağlı gençler 15 Temmuz anısına gökyüzüne Türk Bayraklı balonlar bıraktı
Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz resim sergisini de gezen gençler, “15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı verdi.

Gençler gökyüzüne Türk bayraklı balonlar bıraktı

Altındağlı gençler önce Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen 15 Temmuz resim sergisini gezdi. Altındağ Belediyesi’ne bağlı faaliyet gösteren gençlik merkezlerinden yaşları 10 ile 18 arasında değişen 70 çocuk tek tek tüm fotoğrafları inceledi. Ellerinde Türk bayrakları ile sergiyi gezen gençler, fotoğraflarla o geceye tekrar döndüklerini belirttiler. Serginin fotoğraflarını da çekmeyi ihmal etmeyen çocuklar daha sonra ellerindeki Türk bayraklı balonları gökyüzüne bıraktı.

Ulucanlar Cezaevi Müzesini gezdiler

Gençler daha sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ni de ziyaret etti. Tek tek mahkûmların kaldığı koğuşları gezen çocuklar, pek çok darbeye tanıklık etmiş cezaevini ilgiyle dolaştı. Geçmişte yapılan darbeler hakkında da bilgilendirilen gençler, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması temennisini hep bir ağızdan dile getirdi.“ 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız” mesajı veren gençler, Türk milletinin o gece büyük destan yazdığını da aktardılar.

“Ülkemizin yaşadığı en kara gecelerden birisiydi”

Ali Kuşçu Gençlik Merkezi’ne üye 15 yaşındaki Safiye Ünal, sergiden çok etkilendiğini ve o geceyi adeta sergiyi gezerken yeniden yaşadığını söyledi. Ünal:” O gece çok korkunçtu. Her yerde bombalar patlıyordu. Ülkemin yaşadığı en kara günlerden birisiydi. İlk saatlerde, o geceden sonra yapılan yatırımların son bulacağı ekonomik krizlerin olacağı bir ülkeye dönüşeceğimizi düşündüm ve bu beni çok korkuttu. İleride istediğim mesleği bile yapamayacağımı sandım. Ama öyle olmadı. Çünkü Türk Milleti cesaretiyle darbeyi engelledi. Türk olmaktan gurur duyuyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Karacaören Gençlik Merkezi üyelerinden 14 yaşındaki Sezen Şerife Yılmaz ise, bir daha böyle bir olayın yaşanmamasını dilediğini söyledi. Sergiyi de çok beğendiğini söyleyen Yılmaz; ”İnsanların kocaman tankların önündekorkusuzca durduklarıfotoğraflar beni çok etkiledi. Burayı gezerken fotoğraflar da çektim. Her arkadaşımın buraya gelip 15 Temmuz resim sergisini görmesini istiyorum. 15 Temmuz asla unutulmamalıdır. ” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.