Kredi Kartı Borcundan Bu Şekilde Kurtulmak Mümkün!

Kredi Kartı Borcundan Bu Şekilde Kurtulmak Mümkün!
Ülkemizde milyonlarca kredi kartı sahibini yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kredi kartı kullanan herkesin dikkatle takip etmesi gereken hususlar ve kredi kartı kullanımında yapılması gerekenler Faruk Erdem imzalı yazıyla vatandaşların bilgisine sunuldu.

Kredi Kartı Borcundan Bu Şekilde Kurtulmak Mümkün!

Ülkemizde milyonlarca kredi kartı sahibini yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Kredi kartı kullanan herkesin dikkatle takip etmesi gereken hususlar ve kredi kartı kullanımında yapılması gerekenler Faruk Erdem imzalı yazıyla vatandaşların bilgisine sunuldu. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını çok yakından ilgilendiren bu konularda, kredi kartı borcunu ödeyemeyen ve bu sebeple hacizlik olan vatandaşlara özel bir parantez açıldı. Bu şekilde kredi kartı borçları yüzünden hakkında icra takibi başlatılan ve bu borçları nasıl ödeyeceğini kara kara düşünen vatandaşların yapmaları gerekenler bir bir anlatıldı. İşte kredi kartı borcundan kurtulma konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar…

Kredi kartı borcunun birikip dağ gibi olmasından önce vatandaşların temelde kredi kartını bilinçli bir şekilde kullanması tavsiye ediliyor. Çünkü kredi kartı kullanımında en önemli faktör olan bilinçli müşterilik, kredi kartının borçlara sebep olan bir araç yerine kullananlar için büyük avantaj sağlayan bir araca dönüşmesini sağlıyor. Eğer siz de kredi kartını bilinçli bir şekilde kullanmayı öğrenir ve bu konuda gerekli hareketleri yapmaya özen gösterirseniz, kredi kartınızın cebinizde hazır faizsiz kredi haline geldiğini ve zor zamanlarınızda en büyük destekçiniz olduğunu fark edeceksiniz.

Ancak bilinçli kullanılmayan kredi kartı sonucunda büyük bir borcun altında kaldıysanız ve bu borçlarınızı ödemekte çok zorluk çekiyorsanız da sizin için iş işten geçmiş değil. Bu durumdan çıkış yolu mevcut, fakat bu faktörleri harekete geçirmeden önce kredi kartı borcunuzun durumunu bir kez daha göz önünde tutarak tespitte bulunmanız gerekiyor.

Gecikme Faiziyle Kredi Kartı Borcundan Kurtulma

Kredi kartı borcunuzu birkaç aydır ödemekte zorlandınız ve borcunuz da birikmeye devam ediyorsa henüz idari takip aşamasına yeni girmiş bulunmaktasınız demektir. Bu durumda muhatap almanız gereken kurum bankanız olmalıdır. Bu sayede gecikme faiziyle kredi kartı borcunuzdan kurtulma fırsatına sahipsiniz.

Bu noktada ilk yapmanız gereken iş, sorun yaşadığınız kredi kartını derhal alışverişe kapatıp sadece çözüme odaklanmanız olmalıdır. Zira siz ne kadar kredi kartı borcu ödemeyi erteler veya borçtan kaçarsanız, içinde bulunduğunuz durumu o kadar kaçınılmaz bir hale sokarsınız. Bu sebeple araya avukatların girmesini önlemek adına bankanızın aramalarından kaçmayıp onlar ile iletişime geçmeniz önem teşkil ediyor. Borcunuzu hemen kapatmaya gücünüz yetmiyorsa, bankanızla görüşüp yeni bir yapılandırma talep etmeniz size fırsat sağlayacaktır.

Düşük Faiz Fırsatları

Bankanızdan istediğiniz sonuçları alamazsanız, kamu bankalarının getirmiş olduğu yapılandırma sistemlerinin avantajlarından yararlanabilirsiniz. Bu sistemler dahilinde %1.10 ila %1.20’lik faizler size büyük kolaylık sağlayacaktır. Piyasa faizlerinin yarısından bile düşük olan bu faiz oranlarıyla alışverişe kapattığınız kredi kartınızın borçlarını ödeyebiliyorsunuz. Bu sayede sorun yaşadığınız kredi kartının borcunu sıfırlayıp kendinize yeni bir kredi kartı açarak temiz bir sayfadan başlamış olacaksınız. Kamu bankalarından yapılan bu sistemden faydalanmak için gelir belgeniz ile müracaat etmeniz yeterli. Gerisini onlar hallediyor ve sizin adınıza ödemekte zorlandığınız kredi kartı borcunuzu kapatıyor.

Hacizlik Olanlar Dikkat!

Pek çok kredi kartı borcu mağduru, banka avukatı tarafından aranılıp “Evini bile alırım” demelerinden şikayetçi. Bu noktada en çok merak edilen sorulardan biri de kredi kartı borcu için tapulu evin alınıp alınamayacağıyla ilgili. Eskiden %300 – 400 seviyelerine çıkan temerrüt faizleriyle gerçekten kredi kartı borcu sahiplerinin evlerini alıyorlardı.

Günümüzde bu oranlar düşmüş olsa bile temerrütte yine günlük işletilen faiz ve ekstra masraflar ile kredi kartı borcu aşırı derecede katlanabiliyor. Örnek olarak bin liralık bir borca 350 lira gecikme faizi işletilebiliyor. Buna ek olarak noter, ihbar, avukat, icra gibi pek çok kalem ile birlikte 500 liraya yakın masrafla karşılaşılabiliyor. Bu durumda da borç bir anda 850 liraya çıkıyor. Bazı avukatlar parayı alabilmek için korkutma taktiklerine başvuruyor. Ancak kendinize çıkarılan borç ve faizlerin haksız olduğunu düşünüyorsanız, hakkınızda başlatılan icra takibine itiraz etmeniz önem teşkil ediyor.

Yargıtay’ın Emsal Niteliğinde Kararı Var

Banka avukatlarının müşteriden borcu tahsil edebilmek için bu tür tehdit içeren telefon aramaları ve mesajlarına karşı Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin vermiş olduğu emsal niteliğinde bir karar mevcut. Karara göre avukatın borçluyu bu şekilde tehdit etmesi hukuken suç sayıldı. Eğer bu durumdan rahatsız oluyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.